Jauns skandāls cūku karikatūras lietā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fragments no bēdīgi slavenās, tagad jau dzēstās karikatūras portālā lsm.lv.
Fragments no bēdīgi slavenās, tagad jau dzēstās karikatūras portālā lsm.lv. Foto: Lsm.lv/Ekrānuzņēmums

Portāla "Lsm.lv" bēdīgi slaveno cūku karikatūru lietā izteikušies visi, sākot no prezidenta, beidzot ar pašu cūku mākslinieci. Savu vārdu teikusi arī sabiedrisko mediju ombude Anda Rožukalne. Vietnes X komentētāji nikni reaģē uz jauno jēdzienu "ievainojama grupa", ko savā komentārā par notikušo izmanto ombude. Kas, pie cūkas, ir "ievainojama grupa"?!

Komentējot portāla atvainošanos un karikatūras dzēšanu, Anda Rožukalne saka: "Es pozitīvi vērtēju medija lēmumu. Redakcija ir atzinusi, ka nepietiekoši novērtēja to, ka var aizvainot ukraiņus kā kara kontekstā ievainojamu grupu. Tas bija atbildīgs un pamatots lēmums."

X komentētāji izsakās skarbi un nepārprotami: tad jau mēs visi esam ievainojama sabiedrības grupa! Cūku karikatūra ļoti daudziem liekas cūciska.

Dažiem komentētājiem šķiet, ka visādu gudru izteicienu vietā varētu izteikties skaidri un gaiši.

Bet dažiem liekas, ka viss nav gluži tik vienkārši.

Latvijas Mediju ētikas padome informējusi, ka saņēmusi 10 iesniegumus saistībā ar "Cūku komiksu", kuru publicēja Lsm.lv 24. februārī. Padome ir lūgusi medija viedokli par šo publikāciju. Biedrības Ētikas padome šos iesniegumus izskatīs tuvākajā sēdē un pēc tam paudīs viedokli.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu