Jaunietis no mājām Mālpils pusē uz skolu atnesis marihuānu, ko audzējusi mamma (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc tam, kad kādā skolā audzēknis padalījies ar mātes audzēto marihuānu, informēja policija.

22. februārī Pierīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki, pildot ikdienas dienesta pienākumus, atradās kādā no iecirkņa apkalpojamās teritorijas skolām. Trīs jaunieši saņēma īsziņu no citiem skolniekiem, ka skolā ir policija, tāpēc viņi, neko nepaskaidrojot, izgāja no klases. Par jauniešu savādo rīcību skolas personāls informēja turpat esošos policistus.

Likumsargi sekoja trijotnei uz ģērbtuvi. Visi trīs jaunieši uzvedās tramīgi un satraukti. Jautājot, vai pie viņiem atrodas aizliegtas vielas, viņi atbildēja noraidoši, pēc kā atgriezās klasē. Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka, iespējams, jaunieši kaut ko paslēpuši garderobē un, apskatot telpas, atrada zem plaukta iepakojumu ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu, vienu elektronisko smēķēšanas ierīci un paštaisītu pīpi.

Minētos jauniešus izsauca pie sociālā pedagoga un pārrunu laikā noskaidrojās, ka divi jaunieši, kuri dzimuši 2008. gadā un 2006. gadā, ir lietojuši narkotiskās vielas - smēķējuši marihuānu. Trešais, 2009. gadā dzimušais jaunietis, nav smēķējis marihuānu, bet gan atnesis to uz skolu, lai uzcienātu savus klasesbiedrus.

Jaunietis atklāja, ka viņš narkotiskās vielas paņēmis no mājām, un viņa mamma nodarbojas ar marihuānas audzēšanu savām vajadzībām.

Saņemot šādu informāciju, tika sākts kriminālprocess par narkotisko vielu saturošu augu audzēšanu.

Tajā pašā dienā policija veica procesuālas darbības Siguldas novada Mālpils pagastā 2009. gadā dzimušā jaunieša dzīvesvietā.

Kratīšanas laikā tika izņemti 73 grami marihuānas, nereģistrēts gāzes ierocis ar 20 patronām, 16 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku un plastmasas puķu pods, kurā bija 12 dīgsti, iespējams, marihuānas.

1973. gadā dzimušu sievieti atzina par aizdomās turamo.

Viņai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, un viņa nogādāta uz ekspertīzi, lai noteiktu narkotisko vielu klātbūtni organismā.

Atsavinātajam alkoholam ir nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu tā sastāvu. Tāpat tiks sākts administratīvais process par nelikumīgu gāzes ieroča glabāšanu.

2008. gadā un 2006. gadā dzimušie jaunieši nogādāti uz ekspertīzi, lai noteiktu narkotisko vielu klātbūtni organismā, un pēc ekspertīzes saņemšanas tiks lemts par viņu saukšanu pie administratīvās atbildības. Neviena no minētajām personām iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu