Lietuvas tiesā nonākusi lieta par "TikTok" tiešraidē pastrādātu slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Getty Images

Panevēžas apgabala prokuratūra pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un nodevusi tiesai lietu pret 23 gadus vecu Rokišķu rajona iedzīvotāju, kuru apsūdz par vīrieša noslepkavošanu, to pārraidot platformas "TikTok" tiešraidē.

Pērn oktobrī kāda sieviete ziņoja policijai, ka tiešsaistē "TikTok" skatījusies, kā viens vīrietis piekauj citu vīrieti, atstājot viņu bezsamaņā.

Ap to pašu laiku vīrietis, kas tiek identificēts kā O.J., piezvanīja neatliekamās palīdzības dienestiem, sakot, ka ieradies apciemot draugu un atradis viņu piekautu.

Tomēr tiešsaistē pārraidītajā, ko vēroja ap 140 cilvēkiem, ir skaidri redzams, ka viņš pats sit un sper vīrietim.

Piekautais vīrietis tika nogādāts slimnīcā, kur pēc dažām dienām nomira. Eksperti secināja, ka viņa nāves iemesls ir galvas sasitumi.

Pirmstiesas izmeklēšanā O.J. tika apsūdzēts slepkavībā, svešas personas īpašuma bojāšanā un sabiedriskās kārtības traucēšanā. Pārkāpumi veikti pērn augustā un septembrī.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis ir sabojājis vairākas automašīnas, spārdījis un salauzis blakus dzīvokļa durvis un pastrādājis citus pārkāpumus, kurus visus filmējis un pārraidījis "TikTok" tiešraidēs.

Prokurors Arvīds Gramba norādīja, ka apsūdzētais savu rīcību skaidrojis ar to, ka vēlējies nopelnīt, jo daži skatītāji viņam par tiešraidēm pārskaitītu naudu.

Lietuvas Kriminālkodekss par slepkavību paredz septiņu līdz 15 gadu cietumsodu. Krimināllieta nodota izskatīšanai Panevēžas apgabaltiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu