Jauns pavērsiens F-1 komandas "Red Bull" bosa seksuālās vardarbības lietā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Horners
Kristians Horners Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Red Bull" vadītāja Kristina Hornera seksuālās vardarbības skandāls acīmredzot vēl nav tuvu atrisinājumam.

Februāra sākumā F-1 sabiedrību pāršalca vēsts, ka "Red Bull" vadītājs Kristians Horners tiek apsūdzēts seksuāla rakstura ziņu sūtīšanā kādai no savas komandas darbiniecēm.

Iekšējo izmeklēšanu nekavējoties sāka nevis "Red Bull" F-1 komanda, bet pati enerģijas dzēriena kompānija. Tika piemeklēts neatkarīgs speciālists, kurš veica minēto izmeklēšanu.

Trešdien, 28. februārī, tika paziņots, ka "Red Bull" pēc neitrālās izmeklēšanas rezultātu izpētīšanas lēma par Hornera atstāšanu amatā. "Red Bull" gan nenāca klajā ar izmeklēšanas detaļām, jo tajā iekļauta gan Hornera un apsūdzību cēlušās sievietes, gan izmeklētāja personīgā informācija. "Red Bull" savā paziņojumā šo izmeklēšanu nosauca par "padziļinātu un godīgu".

Tomēr 29. februāra vakarā publiskajā vidē parādījās vēsts, ka virknei mediju, komandu vadītājiem un F-1 bosam Stefano Domenikali izsūtīts "Google" dokuments, kurā apkopoti ekrānuzņēmumi no minētajām nepiedienīgā rakstura sarakstēm starp Horneru un viņa komandas darbiniece.

Lai gan dokumenta saņemšanu publiski apstiprinājuši vairāki mediji, to skaitā "Associated Press", "Independent" un arī citi. Tomēr pagaidām neviens medijs nav spējis apstiprināt minētās ziņas autentiskumu.

Pats Horners sarunā ar medijiem uzsvēra, ka minētais dokuments ir tikai spekulācija.

"Es neizteikšos par anonīmu spekulāciju. Atkārtošos, ka allaž apsūdzības esmu noliedzis. Es cienīju neatkarīgās izmeklēšanas integritāti un sadarbojos [ar izmeklēšanas veicēju] katrā solī. Tā bija padziļināta un godīga izmeklēšana, kuru veica neatkarīgs speciālists. Un tā ir noslēgusies, kliedējot apsūdzību. Es turpinu pilnībā koncentrēties uz jaunās sezonas sākumu," teica Horners.

Tikmēr "Mercedes" vienības vadītājs Toto Vulfs un "McLaren" F-1 komandas valdes priekšsēdētājs Zeks Brauns no "Red Bull" pieprasījuši lielāku caurspīdību izmeklēšanas rezultātu atspoguļošanā.

Jaunā F-1 sezona sāksies jau 2. martā ar sacīkstēm Bahreinā. Šis būs neierasts F-1 posms, jo sacīkste norisināsies sestdienā, nevis svētdienā, kā tas allaž bijis pieņemts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu