Kā ātrāk iesniegt gada ienākumu deklarāciju?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nodokļi. Ilustratīvs attēls.
Nodokļi. Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/Shutterstock

1. martā iedzīvotāji var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023.gadu, lai atgūtu nodokļu pārmaksu. Kā katru gadu, tūkstošiem cilvēku to dara nekavējoties un vienlaikus, tādējādi noslogojot vienoto pieteikšanās moduli. Kā to apiet?

Lai nodotu deklarācijas vien dažu sekunžu laikā, iedzīvotājiem sistēmā jāautorizējas ar EDS lietotājvārdu un paroli. Šādu pieeju iesaka arī Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Šī metode nestrādās vien tiem lietotājiem, kuriem sistēmā atzīmēti divi e-pasti. 

Lielās iedzīvotāju intereses dēļ nakts laikā un arī darbdienai sākoties, VID EDS var neizdoties pieslēgties ar "Latvija.lv" autentifikācijas līdzekļiem, tostarp "eParaksts" un "eParaksts mobile". Tāpēc VID aicina iedzīvotājus autentifikācijai pagaidām izmantot EDS lietotājvārdu un paroli.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajās stundās, proti, līdz plkst. 9 iedzīvotāji Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir iesnieguši vairāk nekā 92 000 deklarāciju, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Dienestā arī norādīja, ka VID Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS) lielo slodzi šonakt ir izturējusi un darbojas bez traucējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu