Video Pie Sanktpēterburgas darbojas pretgaisa aizsardzība. Pulkovas lidosta īslaicīgi slēgta (1)

Apollo.lv
Papildināts 22:05, 2. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdienas, 1. marta, vakarā Sanktpēterburgas Pulkovas lidosta no plkst. 19.32 līdz 20.03 tika slēgta lidmašīnu ielidošanai un izlidošanai – tika iedarbināts tā dēvētais plāns "Paklājs", kura mērķis ir "nodrošināt civilo lidojumu drošību". Krievijas varasiestādes ziņo, ka virs Somu līča notriekts drons. 

Interneta izdevums "Fontanka" vēsta, ka Lomonosovas pilsētas (Sanktpēterburgas daļa) iedzīvotāji vietējās interneta vietnēs masveidā rakstījuši par spēcīgu dārdoņu un sprādzieniem netālu no Bronkas ostas.

Viens no iedzīvotājiem rakstīja, ka "kāda raķete uzsprāga 5 gabalos". Aculiecinieki ziņo, ka Dubočki un Lebjažje ciematos, kas atrodas Somu līča tuvumā, "drebējušas mājas un džinkstējuši logi". Ziņots arī par "liesmām debesīs".

Pēc tam Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko vietnē "Telegram" rakstīja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas virs Somu līča ir notriekušas "gaisa mērķus", un publicēja video, kurā bija redzama kāda objekta iznīcināšana debesīs, ko vēlāk aizstāja ar ekrāna attēlu.

"Telegram" kanāls "Baza" raksta, ka video skaidri bija redzama pretraķetes lidojuma trajektorija un reljefs.

Savukāŗt kanāls “Mash on Moika" ziņo, ka netālu no Bronkas ostas nogranduši divi spēcīgi sprādzieni. "Fontanka" raksta, ka virs Somu līča notriekts drons.

Krievijas Aizsardzības ministrija pēc tam ziņoja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas"iznīcināja Ukrainas bezpilota lidaparātu virs Ļeņingradas apgabala teritorijas". Nav zināms, vai bojāti objekti uz zemes. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu