"Dzimšanas diena kā Olimpiskās spēles!" Kuldīdzniece, kura 29. februārī laida pasaulē meitiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kuldīgas slimnīca

Īpašā datumā, 29. februārī, kas kalendārā parādās reizi četros gados, Kuldīgas slimnīcā piedzimusi meitenīte Meldra. Viņa saviem vecākiem kuldīdzniekiem Edgaram un Renātei Santai Bičkovskiem ir otrais bērniņš. Mājās gaida astoņus gadus vecais brālis Kārlis.

Ģimene dzīvo Kuldīgas novadā. Lai arī vecāki paši nav dzimuši kurzemnieki, dzīvē ir sakritis tā, ka ģimeni veido Kuldīgā. Izvēloties vietu, kurā sagaidīt meitiņu, vissvarīgākais bijis saprotošs un atbalstošs medicīnas personāls. Māmiņa Renāte Santa atzīst, ka to Kuldīgas slimnīcā sajutusi jau bērniņa gaidīšanas laikā. Sieviete saka lielu paldies gan Dr. Natālijai Gailītei un vecmātei Gundegai Kugelanei, kuras gaidīšanas laikā uzraudzīja grūtniecību, gan vecmātei Ingai Losānei un dzemdību nodaļas personālam, ar kura gādību nu abas ar meitiņu ir satikušās.

Jautāta, ko domā par to, ka Meldra izvēlējusies piedzimt tieši 29.februārī, Renāte saka:

“Tas ir tāds interesants datums. Meldrai dzimšanas diena kā Olimpiskās spēles – reizi četros gados. Bet šis datums varbūt nesīs viņai veiksmi kaut kādā mērā, padarot īpašu!”

Māmiņām un tētiem, kuri vēl gaida ģimenes pieaugumu, abi vecāki novēl: ”Lai palaimējas ar tik lielisku personālu kā Kuldīgas slimnīcā!”

Savukārt Kuldīgas slimnīca vēl, lai katram bērniņam viņa dzimšanas datums dzīvē nes veiksmi un šūpulī ieliek veselību, laimi un izturību!

Kuldīgas slimnīcā šī gada laikā pasaulē nākuši jau 70 bērniņi, 35 zēni un 35 meitenes. Ģimenes dzemdībās dzimuši 40 bērni.

Arī Ventspils slimnīcā unikālajā datumā – 29. februārī – pasaulē nākusi meitenīte.

Ceturtdienas, 29. februāra, vakarā Ventspils slimnīcā sagaidīta meitenīte, kas savu dzimšanas dienu “īstajā” datumā svinēs reizi četros gados. Meitenīte nosaukta par Airisu.

Foto: Ventspils slimnīca

Airisai pasaulē nākt palīdzēja ginekologs, dzemdību speciālists Dr. Juris Belevičs un vecmāte Krista Kristiāna Zēberga. Par jauno māmiņu un mazuli parūpējās arī neonatoloģe Dr. Sarma Blumberga un bērnu māsa Paula Lindenblate.

Ģimene dzīvo Ventspils novadā, un meitenīte vecākiem ir pirmais bērniņš. Uz jautājumu, kurā datumā tiks atzīmēta Airisas dzimšanas diena, vecāki atbild – laiks rādīs. Bet dzimšanas dienas svinības tikšot rīkotas tās nedēļas nogalē.

Meitenītes māmiņa saka, ka Ventspils slimnīcā ģimene jūtoties ērti un mierīgi. Jaunie vecāki uzteic personāla rūpes par ģimeni, īpašu pateicību veltot vecmātei Kristai.

Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas kolektīvs sveic jaunos vecākus ar ģimenes pieaugumu un vēl jaunajai ģimenei stipru veselību!

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem 29. februārī šūpuļsvētkus svin 1010 Latvijas iedzīvotāji. Ventspilī kopš 1968. gada dzimušas un dzīvojušas 13 personas, kam dzimšanas diena ir 29. februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu