Japānā apcietināts un atlaists pamatskolas direktors, kurš parastā izmēra kafijas vietā sev ielēja lielo krūzi (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pikselstock/ Shutterstock

Japānā pamatskolas direktors atlaists no amata, jo tika pieķerts veikalā sev ielejam vairāk kafijas, nekā samaksājis, ziņo Japānas mediji.

Tāpat kā citās sfērās, Japānā arī veikalā bieži tiek ievērots godīguma princips, jo klients pats var izvēlēties starp dažāda izmēra un kvalitātes kafiju, kas bieži vien nav personāla redzeslokā. Šī sistēma gan mēdz rezultēties ar arestiem.

59 gadus vecais vīrietis pusdienu pārtraukumā bija samaksājis par parastā izmēra opciju, bet sev piepildīja lielo kafijas krūzi.

Pēc pieķeršanas viņš atklāja, ka jūnijā sapratis, ka veikala darbinieki nepamana, ja viņš pašapkalpošanās automātā paņem 1.25 ASV dolāru vērtu kafiju, bet samaksā vien par parasto krūzi 0.74 ASV dolārus.

Direktors gada laikā septiņas reizes ielējis sev lielāku kafiju, līdz decembrī viņu pieķēra veikala darbinieks, kurš izsauca policiju. Tā vīrieti nogādāja policijas iecirknī nopratināšanai.

Par notikušo tika informēta arī Izglītības pārvalde, kura vīrieti atlaida no amata par “rupju, izglītības darbiniekam nepiedienīgu pārkāpumu”. Viņi arī atvainojās “no visas sirds par to”, ka kaut kas tāds ir varējis atgadīties.

Arī direktors atvainojās skolēniem un viņu ģimenēm paziņojumā ar pārvaldes starpniecību, sakot, ka viņš ir pārkāpis savu uzdevumu rādīt piemēru un veidot disciplīnu.

Vietējie prokurori izlēma direktoram neizvirzīt apsūdzības.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu