Uz SKS dodas kosmosa kuģis "Crew Dragon" ar trim ASV un vienu Krievijas astronautu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS) svētdienas vakarā devies kosmosa kuģis "Crew Dragon" ar trim ASV un vienu Krievu astronautu, kas SKS misijā pavadīs sešus mēnešus.

ASV privātā uzņēmuma "SpaceX" kosmosa kuģis "Crew Dragon" ar četriem astronautiem uz SKS startēja svētdien plkst.22.53 (pirmdien plkst.5.53 pēc Latvijas laika) no Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) kosmodroma Kanaveralas zemesragā ASV Floridas štatā.

Sākotnēji 8. misijas došanās ceļā bija paredzēta sestdien, bet to atlika neatbilstošu laikapstākļu dēļ.

Uz SKS sešu mēnešu kosmosa izpētes misijā devās NASA astronauti Maikls Berets, Metjū Dominiks un Dženeta Epsa, kā arī Krievijas kosmonauts Aleksandrs Grebjonkins.

Epsai, Dominikam un Grebjonkinam tā ir pirmā SKS misija, bet Berets, kuram aprīlī būs 65. dzimšanas dienas, devies savā trešajā misijā.

Pašlaik SKS ir septiņi apkalpes locekļi. Dažas dienas pēc abu misiju pārklāšanās, uz Zemes atgriezīsies 7. komandas četri astronauti, kas uz SKS devās augustā: misijas vadītāja, ASV astronaute Žasmīna Mogbeli un tās locekļi Andreas Mogensens no Dānijas, Satosi Furukava no Japānas un Konstantīns Borisovs no Krievijas.

SKS ir viena no retajām jomām, kur ASV un Krievija sadarbojas arī pēc Maskavas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu