"Swedbank" arī šogad piedāvās hipotekāro kredītu ar 0% bankas pievienoto likmi uz gadu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Swedbank" centrālā ēka.
"Swedbank" centrālā ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Swedbank" arī šogad hipotekārajiem kredītņēmējiem piedāvās 0% bankas pievienoto likmi uz gadu no aizdevuma izsniegšanas brīža, informēja bankas pārstāvji.

"Swedbank" dati par izsniegtajiem aizdevumiem 2023. gadā liecina, ka pieprasījums pēc dzīvokļu iegādes A klases energoefektīvos mājokļos, kas celti pēdējo triju gadu laikā, audzis par 40%, savukārt privātmāju iegādes un būvniecības - vairāk nekā divas reizes, salīdzinot ar 2022. gadu.

"Swedbank" Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga informē, ka, ņemot vērā nenoteiktos ekonomikas apstākļus un augstās EURIBOR procentu likmes, jau pērn banka klientiem piedāvāja 0% bankas pievienoto likmi energoefektīviem mājokļu kredītiem, tādējādi sekmējot pāreju uz "zaļākiem" mājokļiem. Kopumā ar 0% bankas pievienot likmi pagājušajā gadā kredītos izsniegti 90 miljoni eiro. Šo piedāvājumu izmantoja 640 ģimeņu.

Kopumā pērn no visiem izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem 38% bija mājokļu iegādei, kas celti pēdējo triju gadu laikā, kamēr 21% - mājokļiem, kas būvēti no 2000. līdz 2020. gadam. Vidējā aizdevuma summa dzīvokļa iegādei A klases energoefektīvā ēkā pērn bija 120 000 eiro, savukārt energoefektīvas privātmājas būvniecībai vai iegādei - vidēji 165 500 eiro.

Energoefektīvus mājokļus visbiežāk iegādājas iedzīvotāji vecumā no 33 līdz 35 gadiem, kuru mājsaimniecības kopējie ienākumi ir virs 3000 eiro. Dzīvokļus biežāk izvēlas iegādāties Rīgā - tuvāk darba vietai vai studijām, un tie pārsvarā ir jaunie speciālisti, kuriem pagaidām nav bērnu (60%). Savukārt privātmājas biežāk iegādājas Pierīgā - pārsvarā ģimenes, kurās aug bērni (74%).

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu