Krievija grasās bloķēt "Vikipēdiju" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dennizn/Shutterstock

Krievijā drīzumā varētu tikt bloķēta interneta vietne "Vikipēdija", jo platformā pieejams raksts par VPN (Virtuālā privātā tīkla) pakalpojumiem, ar kuriem iespējams apiet ierobežojumus un piekļūt bloķētajām interneta vietnēm. Par to ziņo neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz Krievijas Valsts domes Informācijas politikas, informācijas tehnoloģiju un komunikāciju komitejas priekšsēdētāja vietnieku Antonu Gorelkinu.

1. martā Krievijā stājās spēkā aizliegums reklamēt un izplatīt rīkus, kas palīdz piekļūt Krievijā bloķētām vietnēm, tostarp VPN

Krievijas federālais cenzūras aparāts "Roskomnadzor" paziņoja, ka ir sācis "ierobežot piekļuvi informācijai tīmeklī, kas reklamē vai veicina veidus, kā apiet nelegāla satura ierobežojumus".

Savā "Telegram" kanālā Gorelkins rakstīja, ka Vikipēdijas raksts par VPN pārkāpj šos noteikumus.

""Vikipēdijas" bloķēšanai ir juridisks pamats," viņš teica. "Atliek tikai pārliecināties, ka tas lietotājiem nerada ievērojamas neērtības."

Gorelkins pārliecināja savus sekotājus, ka "visa vērtīgā informācija, kas pieejama par šo resursu, jau ir nokopēta, saskaņota ar enciklopēdiskām normām un ievietota vietnē "RuNet"."

Februāra vidū Krievijas prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis ierosināja pilnībā pārkopēt "Vikipēdiju" tiešsaistes enciklopēdijas krievu ekvivalentam "Znanie".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu