VIDEO "Pasažieru vilciens" un "Škoda Vagonka" informē par jauno vilcienu defektu cēloņiem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sāk kursēt jaunie elektrovilcieni
Sāk kursēt jaunie elektrovilcieni Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Otrdien, 5. martā, plkst. 14 notiek AS "Pasažieru vilciens" un "Škoda Vagonka" preses konference, kurā informēs par jauno vilcienu turpmāko piegādes, pieņemšanas un nodošanas ekspluatācijā gaitu. Portāls "Apollo.lv" piedāvā sekot līdzi preses konferences tiešraidei. 

Preses konferencē piedalās "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednārs un valdes loceklis Pāvels Beraneks, kā arī AS "Pasažieru Vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Video: Preses konference

Ražotāja pārstāvji informē par identificētajiem jauno vilcienu defektu galvenajiem cēloņiem, izmaiņām, kas ieviestas, lai novērstu un mazinātu defektu riskus, savukārt pasažieru pārvadātājs skaidro jauno vilcienu turpmāko saņemšanas un to ieviešanas apritē plānu.

Grigulis norāda, ka "Škoda Vagonka" solījumu divos mēnešos nodrošināt 95% jauno vilcienu pieejamību ir uztvēris nopietni, ne tikai operatīvi novēršot konstatētos defektus, bet arī nodrošinot papildu tehnisko personālu, apmācības un piedalīšanos dinamiskajās pārbaudēs.

"Tagad ir jāsper nākamais solis - ražotājam vēl ir jāpiegādā 15 vilcieni un mums tos jāintegrē pārvadājumos, pakāpeniski apritē aizstājot vecos vilcienus," papildina Grigulis.

Foto: Jaunie elektrovilcieni

Jau ziņots, ka 2023. gada decembra vidū "Pasažieru vilciens" sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus regulāri piemeklē dažādas ķibeles. Patlaban "Pasažieru vilciens" no Čehijas uzņēmuma ir saņēmis kopumā 17 jaunos elektrovilcienus.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022. gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu