VIDEO "Droši vien uzmanības trūkums." Pļaviņu iedzīvotāji par pārgalvīgā vīrieša pastaigu pa vižņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/TikTok/skolenasapnis

Pagājušajā nedēļā, kad Pļaviņās Daugavā bija sastājušies vižņi, kāds pārgalvīgs vīrietis izlēma pa tiem pastaigāties, apdraudot savu dzīvību. TV3 raidījums "Degpunktā" sarunājās ar vietējiem iedzīvotājiem un glābējiem par notikušo.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Vietējie iedzīvotāji pauž neizpratni par vīrieša bīstamo rīcību. Kāda sieviete atminas, ka savulaik šādi dzīvību zaudējuši divi cilvēki, bet kāds vīrietis atzīst, ka viņam žēl glābēju.

Glābēji uzsver, ka glābšanas darbi tādos apstākļos ir īpaši bīstami, jo nav zināms ne vižņu biezums, ne citi svarīgi aspekti, kuri būtiski apdraud dzīvību. Turklāt ledus un vižņu krāvums jebkurā brīdī var sakustēties, bet cilvēks - ierauts un iespiests starp ledus gabaliem.

Glābšanas darbus apgrūtināja arī vīrieša neprognozējamā kustība. VUGD Pļaviņu daļas komandieris Ingus Krasovickis norāda, ka šis cilvēks no krasta atradies aptuveni 80 metru attālumā, taču turpinājis virzīties uz Daugavas vidu, kur straume ir lielāka.

Video: Ledus sablīvējums Pļaviņās

Pēc izglābšanas vīrietis tika nodots Valsts policijai. Izrādījās, ka viņš ir 2,3 promiļu lielā alkohola reibumā. Šobrīd vīrietis atrodas medicīnas iestādē un pret viņu ir ierosināti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā un par atrašanos uz ūdenstilpes ledus brīdī, kad spēkā ir aizliegums to darīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu