"Smagākie gadi manā mūžā." Vinķele atklāti par piedzīvoto pēdējo divu gadu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Viņķele.
Ilze Viņķele. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas tiesa pagājušajā nedēļā pilnībā attaisnoja bijušo veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) krimināllietā par valsts amatpersonas bezdarbību. Sarunā ar "Privāto Dzīvi" bijusī ministre pastāsta, cik sarežģīti bijuši pēdējie divi gadi.

Viņa atzīst, ka pēc attaisnojošā Rīgas pilsētas tiesas sprieduma par valsts amatpersonas bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pasūtīšanu šobrīd jūtoties pilnībā iztukšota. "Par to mani brīdināja advokāte, ka arī pozitīva sprieduma gadījumā cilvēkus piemeklē totāla tukšuma sajūta. Es domāju, ka ar mani jau tā nenotiks, taču maldījos. Atvieglojums, dzirdot šo ilgi gaidīto spriedumu, tiešām bija tāds, ka nebija īsti pat spēka piecelties," neslēpj Ilze.

"Nenoliegšu, šie pēdējie gadi ir bijuši smagākie manā mūžā. Daudz ko no piedzīvotā labprāt aizmirstu un nekad vairs nepieredzētu," piebilst viņa.

Kā zināms, par trūkumiem pretkovida vakcīnu iepirkumā tā laika Ministru prezidents Krišjānis Kariņš visu vainu uzvēla veselības ministrei Ilzei Viņķelei un pieprasīja viņas demisiju.

Nu pēc tiesas sprieduma izriet, ka amatu Viņķele zaudējusi nepamatoti. Jautāta, vai Kariņš ir mēģinājis ar viņu sazināties un atvainoties, Ilze nopūšas: "Viņš nav cilvēks, kurš atvainosies. Viņš nav komandas spēlētājs, kurš domās par citiem. Kariņš domā tikai un vienīgi par sevi." 

Kad tiks pabeigta tiesvedība un saņemts galīgais lēmums, Ilze Viņķele nobriedusi par šo absurdo apsūdzību prasīt kompensāciju. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka spriedumu vēl varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Prokuratūrā aģentūrai LETA teica, ka prokuratūra pieprasīs pilno spriedumu, iepazīsies ar motīviem un tad lems par apelācijas protesta iesniegšanu.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 5. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu