Pieci interesanti fakti, ko, iespējams, nezināji par aktrisi Sandru Buloku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Plašajā Holivudas zvaigžņu plejādē reti kura zvaigzne spīd tik spoži kā amerikāņu aktrise Sandra Buloka, kura šogad svinēs savu 60. dzimšanas dienu. Kopš pirmās veiksmīgās lomas 1994. gada asa sižeta trillerī "Ātrums" līdz Oskara balvu ieguvušai sporta drāmai "Neredzamā puse", Buloka ir spējusi savaldzināt skatītājus visā pasaulē ar savu šarmu, asprātību un nenoliedzamo talantu.

Bulokas panākumi neaprobežojas tikai ar viņas aktrises dotībām, viņa sevi ir pierādījusi arī producentes ampluā. Viņas producentu kompānija "Fortis Films" ir bijusi atbildīga par vairākiem veiksmīgiem projektiem, tostarp kritiķu atzinīgi novērtēto drāmu "Bildinājums" un komēdiju "Mis Slepenā aģente", kurās Buloka pati arī filmējusies.

Līdzās viņas profesionālajiem sasniegumiem Bulokas dzīvē ir daudz interesantu šķautņu, kas var pārsteigt pat viņas uzticīgākos fanus:

Brīvi pārvalda vācu valodu

Bulokas talants sniedzas ne vien aktiermākslā, viņa pavisam brīvi pārvalda vācu valodu, ko apguva bērnībā, dzīvojot Nirnbergā pie savas mātes, operdziedātājas. Tāpat viņa lieliski pārvalda spāņu valodu, un šīs lingvistiskās prasmes ir palīdzējušas arī viņas aktrises karjerā.

Izglābusi dzīvību

Filmas "Kamēr tu gulēji" filmēšanas laikā kāda no fona aktrisēm aizrijās ar ēdienu. Buloka bez vilcināšanās izpildīja Heimliha paņēmienu un izglāba jaunās aktrises dzīvību – drosmīgs solis, kas ļāva faniem visā pasaulē vēl vairāk iemīlēt aktrisi.

Dāsna filantrope

Buloka jau ilgu laiku ir pievērsusies arī filantropijai. Pēc postošās viesuļvētras Katrīna 2005. gadā viņa ziedoja 1 miljonu ASV dolāru Amerikas Sarkanajam Krustam. Šo gadu laikā viņa ir ziedojusi vairākus miljonus dolāru dažādām labdarības organizācijām, tostarp Centrālās Teksasas pārtikas bankai, Losandželosas bērnu slimnīcai un citām organizācijām.

Meistarīga arī kaskadiera lomā

Sandra Buloka pazīstama ar to, ka viņa pati izpildījusi vairākus filmās redzamos trikus, ko citkārt veic aktiera dubultnieks. Viņai piemīt kaskadiera cienīgas prasmes, ko viņa demonstrēja abās filmas "Ātrums" daļās. Bulokas vēlme izpildīt savus trikus ne vien piešķir viņas lomām autentiskumu, bet arī parāda viņas nodošanos savam amatam par visiem 100%.

Lieliska arī kā ierunātāja

Papildus savam fantastiskajam sniegumam uz lielajiem ekrāniem Sandra Buloka savu balsi ir aizdevusi arī dažādiem animācijas filmu varoņiem. Viena no viņas ievērojamākajām balss lomām bija 1998. gada augsti novērtētajai animācijas filmai "Ēģiptes princis", kur viņa atveidoja Mozus māsas Mirjamas balsi. Tāpat viņa ierunājusi varoņus tādās animācijas filmās kā "Minjoni" un "Rokija un Bulvinkla pedzīvojumi".

TV3 Life marta pirmdienas aicina piedzīvot, izraudāties, no sirds izsmieties un iemīlēties kopā ar Sandru Buloku, piedāvājot marta pirmdienu vakaros pulksten 21.00 četras lieliskas komēdijas ar Buloku galvenajā lomā – "Mis Slepenā aģente", "Mis Slepenā aģente 2", "Oušenas 8" un "Dabas spēks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu