62 gadus vecs kungs Vācijā pret Covid-19 vakcinējies 217 reizes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā notiek "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 senioru vecumā virs 70 gadiem un medicīnas darbinieku vakcinēšana.
Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā notiek "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 senioru vecumā virs 70 gadiem un medicīnas darbinieku vakcinēšana. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pretēji ārstu norādēm un brīdinājumiem kāds 62 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs pret Covid-19 vakcinējies 217 reizes, ziņo BBC.

Par dīvaino gadījumu aprakstīts medicīnas žurnālā "The Lancet Infectious Diseases".

Vakcīnas vīrietis iegādājies un saņēmis 29 mēnešu periodā.

Šķiet, ka vīrietis nav cietis no negatīvām blaknēm, norāda Erlangenas-Nirnbergas universitātes pētnieki.

"Mēs uzzinājām par viņu no vietējiem laikrakstiem," sacīja ārsts Kilians Šobers no universitātes mikrobioloģijas nodaļas.

"Pēc tam mēs ar viņu sazinājāmies un uzaicinājām veikt dažādus testus Erlangenā. Viņš bija ļoti ieinteresēts."

Vīrietis sniedza savus asins un siekalu paraugus. Pētnieki pārbaudīja arī dažus viņa asins paraugus, kas pēdējos gados bijuši iesaldēti.

Šobers sacīja: "Mēs paši varējām paņemt asins paraugus, kad vīrietis pētījuma laikā saņēma kārtējo papildu vakcīnas devu pēc viņa paša pieprasījuma.

Mēs varējām izmantot šos paraugus, lai precīzi noteiktu, kā imūnsistēma reaģē uz vakcināciju."

Magdeburgas pilsētas prokurors, kurš sāka izmeklēšanu par iespējamu krāpšanos saistībā ar vakcīnām, ieguvis pierādījumus par 130 veiktām injekcijām, taču kriminālapsūdzības nav izvirzītas.

Šobers uztraucās, ka imūnsistēmas pastiprināta stimulēšana ar atkārtotām devām varētu būt nogurdinājusi ķermeni un tā imūnsistēmu.

Taču, izmeklējot 62 gadus veco vīrieti, pētnieki šīm bažām neatrada pierādījumus, kā arī nekas neliecināja, ka viņš kādreiz būtu inficējies ar Covid-19.

Pētnieki teica: "Svarīgi, ka mēs neatbalstām hipervakcināciju kā stratēģiju adaptīvās imunitātes uzlabošanai.

Pašreizējie pētījumi liecina, ka trīs devu vakcinācija kopā ar regulārām papildu vakcīnām neaizsargātām grupām joprojām ir ieteicamā pieeja," teikts universitātes tīmekļa vietnē.

"Nekas neliecina, ka būtu nepieciešams veikt biežāku vakcināciju."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu