Saistīti ar Briseles džihādistu uzbrukuma plānotājiem. Francijā aiztur trīs pusaudžus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NeydtStock/Shutterstock

 Policija Francijā ir aizturējusi trīs pusaudžus, kas kontaktējušies ar četriem cilvēkiem, kuri nedēļas nogalē tika aizturēti Beļģijā aizdomās par džihādistu uzbrukuma plānošanu Briselē, otrdien paziņoja lietai tuvs ziņu avots.

Trīs aizturētie pusaudži ir vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Domājams, ka viņi nav tieši iesaistīti plānā uzbrukt koncertzālei Briselē, bet ir atbalstījuši islāma ekstrēmistu uzskatus, sacīja ziņu avots, apstiprinot laikraksta "Journal du Dimanche" tiešsaistē publicētu ziņu.

Jau ziņots, ka Beļģijas policija svētdien aizturēja četrus islāmistus, kas plānojuši uzbrukumu vienai no Briseles koncertzālēm. Viens no šiem aizturētajiem ir pieaugušais 18 gadu vecumā, kuram izvirzīta apsūdzība par dalību teroristiskas organizācijas darbībā. Līdz ar viņu aizturēti arī trīs nepilngadīgie "vēlā pusaudžu vecumā".

Saskaņā ar sākotnējo izmeklēšanu uzbrukums bija plānots tuvāko nedēļu laikā. Aizturēšanas notika, policijai veicot reidus mājokļos Briselē, Ninovē, Šarleruā un Lježā. Netika atrasti ieroči vai sprāgstvielas, bet policija konfiscēja mobilos tālruņus un klēpjdatorus, lai tos analizētu.

Beļģijas varas iestādes saglaba modrību kopš 2016. gada uzbrukumiem, kuros džihādistu spridzinātāji pašnāvnieki nogalināja vairāk nekā 30 cilvēkus Briseles lidostā un pilsētas metro sistēmā.

Pērnā gada oktobrī kāds tunisietis nošāva divus Zviedrijas futbola līdzjutējus Briselē, pirms viņu pašu nošāva policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu