Vācija varētu atbalstīt raķešu apmaiņu ar Lielbritāniju, lai Ukraina tiktu pie modernākiem ieročiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka varētu atbalstīt britu kolēģa ideju veikt raķešu apmaiņu, lai Ukraina tiktu pie modernākiem tālas darbības ieročiem.

Lielbritānijas ārlietu ministra Deivida Kamerona ierosinājums ir apsvēršanas vērts, intervijā vācu raidorganizācijai ARD svētdienas vakarā atzima Bērboka.

Kamerons intervijā "Sueddeutsche Zeitung" pauda nodomu "pēc iespējas ciešāk sadarboties ar vācu partneriem, lai palīdzētu Ukrainai". Kamerons ierosinājis, ka Berlīne varētu piegādāt Lielbritānijai raķetes "Taurus", savukārt Lielbritānija no saviem krājumiem piegādātu Ukrainai raķetes "Storm Shadow".

Līdz šim Vācija ir atteikusies piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus", kuras var sasniegt mērķi 500 kilometru attālumā. Vācija bažījas, ka ar tām Ukraina varētu uzbrukt mērķiem dziļi Krievijas iekšienē.

Kopš pagājušā gada maija Francija un Lielbritānija piegādā Ukrainai "Storm Shadow", ar kurām var sasniegt mērķi 250 kilometru attālumā. ASV ir nosūtījušas uz Ukrainu raķetes ATACMS ar 165 kilometru darbības rādiusu.

Vācija iepriekš izmantoja "apmaiņas metodi", lai nodrošinātu Ukrainai tankus, bet vēlāk nolēma pati piegādāt Kijivai tankus pa tiešo bez starpniekiem.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs saskaras ar pieaugošu spiedienu mainīt savu nostāju "Taurus" jautājumā. Bērboka jau mēnešiem ilgi ir paudusi atbalstu šo raķešu piegādei Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu