Iedzīvotājiem masveidā izsūtīti krāpnieciski e-pasti. Ļaundari uzdodas par likumsargiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Šodien, 11. martā, iedzīvotājiem masveidā tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti it kā Valsts policijas un Europol vārdā, ziņo Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT).

Krāpnieku mērķis – sākt saraksti un izkrāpt naudu. Par līdzīgām kampaņām CERT un Valsts policija brīdinājušas arī iepriekš.

Uz līdzīgām vēstulēm atbildot, noziedznieki atsūta dokumentu ar nosaukumu "juridiskais kompromiss", prasot pārskaitīt naudu, lai it kā tiktu izbeigta tiesvedība. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uz Valsts policijas vārdā sūtītām vēstulēm pērn ir uzķēries un ticis apkrāpts viens cilvēks.

Valsts policija brīdina, ka ne Valsts policija, ne citas tiesībsargājošās iestādes šādas e-vēstules nesūta! Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šīs e-vēstules sūta krāpnieki no vienas no Āfrikas kontinenta valstīm.

Aicinām iedzīvotājus saglabāt piesardzību un nekādā gadījumā neatklāt krāpniekiem savus personas datus un bankas kontu datus un nepārskaitīt naudu, kā arī ievērot citus drošības pasākumus!

FOTO: Krāpnieku e-pasti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu