Pēc skandalozā izteikuma par "baltā karoga" pacelšanu Vatikāns aicina Krieviju pārtraukt agresiju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks.
Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks. Foto: AFP/SCANPIX

Pēc pāvesta skandalozā paziņojuma, kurā viņš aicināja Ukrainu "pacelt balto miera karogu", Vatikāns norāda, ka pamiera pirmais nosacījums ir – Krievijai jāpārtrauc sava agresija, vēsta "Reuters".

Atsaucoties uz kardināla Pjetro Parolina paziņojumu, "pirmais nosacījums sarunām, lai izbeigtu karu Ukrainā, ir – Krievijai jāpārtrauc sava agresija".

Vatikāna valsts sekretārs sacīja, ka Vatikāns uzstāj uz pamieru un "pāri visam, agresoram ir jāpārtrauc uzbrukumi".

Mēģinot mīkstināt situāciju un precizēt pāvesta Franciska vārdus, Parolins sacīja, ka pāvests vēlas "radīt apstākļus diplomātiskam risinājumam, kas rastu taisnīgu un ilgstošu mieru".

"Ir skaidrs, ka abām pusēm ir jāsēžas pie sarunu galda, un pirmajam nosacījumam ir jābūt agresijas izbeigšanai," sacīja Parolins.

Vienlaikus kardināls uzsvēra, ka par agresoru uzskata Krieviju. Parolins sacīja, ka "karš, kas īstenots pret Ukrainu, nav radies dabas katastrofas rezultātā", bet gan cilvēka izvēles dēļ.

"Tai pašai cilvēka gribai, kas izraisīja šo traģēdiju, ir arī iespēja un atbildība spert soļus, lai to izbeigtu un pavērtu ceļu uz diplomātisku risinājumu," viņš citēts ziņā, kas publicēta vietējā laikrakstā.

Jau vēstīts, ka pāvests Francisks intervijā, ko 9. martā daļēji publicēja Šveices televīzija, aicināja Ukrainas karā iesaistītos "sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās", kā arī paziņoja, ka stiprākais būs tas, kuram "pietiks drosmes pacelt balto karogu un vest sarunas".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šo rīcību nodēvēja par "virtuālu starpniecību starp tiem, kuri vēlas dzīvot, un tiem, kuri vēlas iznīcināt".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu