Glābēji Mežciemā apturējuši ķīmisku vielu noplūdi no trīs mucām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīmija. Ilustratīvs foto.
Ķīmija. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Rīgā naktī uz 12. martu  glābēji apturējuši ķīmisku vielu noplūdi no trīs mucām Mežciemā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aptuveni stundu pēc pusnakts saņemta informācija, ka Sedas ielā atklātā teritorijā atrodas trīs mucas ar nezināmu ķīmisku vielu.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji norobežoja teritoriju un apturēja noplūdi.

Notikuma vietā pēc tam darbu turpināja Valsts vides dienests (VVD).

Kā aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska, VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde 12.marta plkst.1.20 saņēma informāciju no VUGD par Rīgā, Sedas ielā 12 izmestām mucām.

Pārbaudes laikā notikuma vietā tika konstatēts, ka nekustamajā īpašumā ir izmestas trīs mucas ar nezināmas izcelsmes ķīmisku vielu. Vienas mucas tilpums ir aptuveni 200 litri. Uz mucas esošā rakstveida informācija, kas datēta ar 1989.gadu, norāda, ka tajās, iespējams, atrodas herbicīds. Pārbaudes laikā netika konstatēta ķīmisko vielu radīts kaitējums videi.

Pašlaik tiek noskaidrots, kas ir ķīmisko vielu īpašnieks, lai panāktu atkritumu atbilstošu apsaimniekošanu, informē Jalinska.

Kā vēstīts, pirms nedēļas VVD konstatēja, ka divās vietās Rīgā - Bukultos, Jaunciema gatvē 19d un Juglā, Pakalnieša ielā 11, izgāzti vairāki iepakojumi ar minerālmēsliem un citiem ķīmiskiem atkritumiem. Šajos objektos atkritumu savākšana ir veikta, turpinās darbs pie vainīgās personas atrašanas.

VVD neizslēdz iespēju, ka šie gadījumi var būt saistīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu