Rumānijā apcietināts varmācībā apsūdzētais influenceris Endrū Teits (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

11. martā pēc Lielbritānijā izdota apcietinājuma ordeņa Rumānijā aizturēts bēdīgi slavenais britu un amerikāņu sociālo mediju personība Endrū Teits, vēsta ziņu aģentūra AP.

37 gadus vecais Teits un viņa brālis Tristans tika aizturēti pirmdienas vakarā 24 stundu ieslodzījumā sakarā ar ordeni, kas tika izdots Lielbritānijā pamatā ar apsūdzībām seksuālā varmācībā un cilvēktirdzniecībā, kas datēta no 2012. līdz 2015. gadam, aģentūrai pavēstīja Teita pārstāve Matēa Petrešu.

Kā zināms, Teits un viņa brālis jau iepriekš tika aizturēti Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, kad viņu mājā tika veikta kratīšana. 

Petrešu norāda, ka Bukarestes apgabaltiesa otrdien, 12. martā, plāno pieņemt "izšķirošu lēmumu" par to, vai izpildīt apcietinājuma orderus, ko izdevusi Vestminsteras tiesa Londonā, kas varētu izraisīt ekstradīcijas procesu uz Lielbritāniju.

Jau vēstīts, ka aizdomās par izvarošanu un seksuālu uzmākšanos divām citām sievietēm Teits tika arestēts 2015. gada 17. decembrī Lielbritānijā. Viena no sievietēm apsūdzēja Teitu izvarošanā, bet otra norādīja ka Teits viņu centies žņaugt.

Anglijas policija norādījusi, ka Teitu arestējusi divas reizes – vispirms aizdomās par uzbrukumu un vēlāk aizdomās par izvarošanu. Nevienu aizturēšanu neizraisīja apsūdzības.

Abas sievietes uzskata, ka Apvienotās Karalistes prokurori lietu izpētījuši nepareizi. Teits ir noraidījis sieviešu teikto.

KO DARĪT, JA ESI CIETIS NO SEKSUĀLAS VARDARBĪBAS?

Kauns, atmiņas uzplaiksnījumi, trauksme, "netīrības" un vainas sajūta ir normālas izjūtas šajā situācijā. Šādu stāvokli ir iespējams mazināt ar speciālistu (psihologa, psihoterapeita, psihiatra) palīdzību.

VĒRSTIES POLICIJĀ UN PIE ĀRSTA

Pēc iespējas ātrāk nepieciešams vērsties policijā un/vai pie ārsta. Lūdz, lai ārstniecības persona pēc iespējas sīkāk dokumentē vardarbības radītās sekas. Apskates rezultātiem ir juridisks spēks, un tiesu medicīnas eksperts var izmantot tos ekspertīzes veikšanai.

VĒRSTIES POLICIJĀ VAR ARĪ VĒLĀK

Ja pagaidām neesi gatavs vērsties policijā, to var darīt arī vēlāk. Atkarībā no nodarījuma smaguma ir noteikts noilgums - termiņš, cik ilgā laikā pēc nodarījuma izdarīšanas varmāku var saukt pie kriminālatbildības.

Seksuāla rakstura nodarījuma noilgums var būt no 5 līdz 20 gadiem vai pat ilgāk. Ja par noziegumu tiek ierosināta lieta policijā, tad tev ir tiesības uz kompensāciju kā nozieguma upurim. Valsts kompensācija tiek izmaksāta neatkarīgi no tiesas procesa iznākuma.

NEBAIDIES MEKLĒT PALĪDZĪBU

Apsver domu meklēt psiholoģisko palīdzību. Seksuālā vardarbība rada nopietnas sekas psihei, ar ko ir ļoti grūti tikt galā pašam.

Ja neesi gatavs tikties ar speciālistiem klātienē, vari izmantot cietušo atbalsta tālruni vai čatu: tālr. 116006, www.cietusajiem.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu