SOK prezidents veltījis asu kritiku Krievijai un Putinam (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs sarunā ar "Associated Press" izteicies par Krievijas attieksmi sporta jautājumos.

Kā zināms, Krievijas sportisti Parīzē gaidāmajās olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties tikai neitrālo sportistu statusā.

Krievijas puse arī šādu SOK lēmumu uzskata par diskrimināciju. Bahs, kurš pērn aktīvi lobēja krievu sportistu atgriešanu apritē, norādīja, ka Krievija iespēju savus sportistus uz olimpiskajām spēlēm neitrālo atlētu statusā uztver ciniski.

"Krievijas valdība acīmredzami ignorē faktu, ka viņi mūs piespieda šādi rīkoties. Tas ir viņu izraisītais iebrukumus, kas novedis pie Ukrainas uzbrukumu aneksijas. Neticami ir arī fakts, ka šī agresija nāk no tās pašas valdības, kas ir atbildīga par antidopinga sistēmas manipulāciju pirms un pēc Soču spēlēm," sašutumu pauda Bahs.

Februārī Krievijā tika aizvadītas tā sauktās nākotnes spēles. To atklāšanas ceremonija tieši blakus kara noziedzniekam Putinam stāvēja bēdīgi slavenā daiļslidotāja Kamila Vaļijeva, kura par antidopinga pārkāpumiem šobrīd izcieš diskvalifikāciju.

Bahs norādīja, ka bijis "ļoti, ļoti grūti pieņemt" faktu, ka Vaļijeva atklāšanas ceremonijā stāvēja blakus savas valsts diktatoram.

"Atrodoties blakus prezidentam Putinam tā saukto nākotnes spēļu atklāšanas ceremonijā, viņa tiek izmantota politiskos nolūkos. Tādā veidā tiek izrādīta necieņa visas pasaules antidopinga noteikumiem," norādīja Bahs.

Šobrīd gan vēl turpinās aktīvi protesti pret Krievijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs. Latvija līdz šim savu lēmumu par iespējamo Olimpiādes boikotu vēl nav pieņēmusi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu