Mūziķis un savulaik populārais šovmenis Ēriks Loks nevar atrast algotu darbu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Mūziķis un savulaik populārais šovmenis Ēriks Loks jau labu laiku nevar atrast algotu darbu. Skumjo faktu viņš atklājis izdevumam "Kas Jauns".

"Tiklīdz esi vecumā ap 50 gadiem, tā darba tirgū nevienam vairs neesi vajadzīgs!" tā Loks.

Loks beidzamajos gados meklējis visdažādāko darbu, taču saņēmis atteikumu. Iemesli bijuši visādi. Vispopulārākais teksts, ar kādu tiek pamatots atteikums, esot: "Tu esi ļoti labs kandidāts, un mums tieši tādu cilvēku vajag. Tikai šobrīd mums nav brīvas tādas pozīcijas, bet, kad atbrīvosies, noteikti vērsīsimies pie tevis." Šādu atteikumu esmu saņēmis dažādās sfērās. Turklāt neskaitāmas reizes. Un tā arī man nav piezvanīts." Ēriks pat pieļāvis, ka nāksies mainīt identitāti.

"Tiklīdz darba devējs ierauga, ka tas taču ir tas Ēriks Loks, tā uzreiz iestājas dažādi stereotipi. Manas agrākās publiskās darbības "Zvaigznīšu brīdī" un citās radio programmās daudziem par mani nav atstājušas nopietnu iespaidu. 

Vieni domā, ka nebūšu atbildīgs, bet citi – ka visu laiku dzeršu un nenākšu uz darbu. Tas nekas, ka manā dzīvē tādas lietas nekad nav bijušas. Bet pats galvenais ir mūsu sabiedrībā valdošais jaunības kults."

Ir jābūt milzu veiksmei, lai cilvēki vecumā pēc 50 gadiem dabūtu kādu darbu. Diemžēl darba devējam vairs neesi vajadzīgs. "Protams, visi grib saņemt normālu algu, bet daudzviet piedāvā tik kritiski mazu samaksu par darbu, ka izdevīgāk ir pat nestrādāt!" pēc paša pieredzes zina teikt Ēriks.

Loks ir gatavs veikt visvienkāršāko darbu. Viņš gan izmisumā nekrīt, maizītei nopelna ar muzikālo darbību. Viņš jau vairākus gadus ir dziesminieks, apguvis ģitāras spēli, sacer dziesmas un regulāri uzstājas koncertos Latvijas novados.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 12. marta numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu