Policija un Darba inspekcija publicē paziņojumus par traģēdiju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas

LETA
Papildināts 11:35, 13. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas robežsargi pie Latvijas – Baltkrievijas sauszemes robežas.
Latvijas robežsargi pie Latvijas – Baltkrievijas sauszemes robežas. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts Darba inspekcija (VDI) pieprasījusi tiesu medicīnisko ekspertīzi Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbu laikā bojā gājušā darbinieka nāves cēloņa noteikšanai.

Kā informēja VDI, otrdien, 12.martā, būvobjektā Bērziņu pagastā, Krāslavas novadā, notika letāls nelaimes gadījums darbā. Veicot robežas infrastruktūras izbūvi pie Latvijas - Baltkrievijas robežas, ekskavatoram ieslīdot upē, gāja bojā ekskavatora vadītājs.

Latgales reģionālās VDI amatpersonas pēc informācijas saņemšanas nekavējoties apsekoja nelaimes gadījuma notikuma vietu. Tiek veikta notikušā nelaimes gadījuma darbā izmeklēšana.

Patlaban bojā gājušā nāves cēloņa noteikšanai ir pieprasīta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Par Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbu laikā notikušo letālo nelaimes gadījumu ir sākts kriminālprocess, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Vakar Valsts policija saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Bērziņu pagastu, kur, kā liecina sākotnējā informācija, veicot būvdarbus, ekskavators iekrita upē un apgāzās uz sāna.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ir gājis bojā ekskavatora vadītājs, 1968.gadā dzimis vīrietis. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 146.panta 2.daļas - darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana, ja tas izraisījis cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus.

Par šādu nodarījumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

Jau vēstīts, ka, veicot Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbus, ir gājis bojā SIA "Pamatceļš" ekskavatora vadītājs.

Nelaimes gadījums noticis, ekskavatoram ieslīdot upē, aģentūru LETA informēja robežas būvdarbu ģenerāluzņēmēja SIA "Citrus Solutions" pārstāvji.

"Pamatceļš" ir projektēšanas un būvniecības uzņēmuma "Citrus Solutions" piesaistīts apakšuzņēmējs.

Ņemot vērā ātras reakcijas nepieciešamību, uzņēmumi šobrīd sadarbojas ar visām atbildīgajām iestādēm un Valsts policiju, kā arī tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu