Lietuvas drošības departaments: Uzbrukumu Leonīdam Volkovam, visticamāk, organizējusi Krievija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leonīds Volkovs, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs
Leonīds Volkovs, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Foto: Leonid Volkov via AP, File

Lietuvas Valsts drošības departaments (VSD) reaģējis uz 12. marta vakarā Viļņā notikušo vēl nenoskaidroto personu uzbrukumu Krievijas opozīcijas darbiniekam Leonīdam Volkovam. VSD izteicies, ka šis uzbrukums, visticamāk, bijis Krievijas organizēts, ziņo "15min".

VSD ziņojumā teikts, ka Kremļa režīma subjekti jau no 2023. gada pavasara aktīvi veic psiholoģiskas un informatīvas operācijas pret Baltijas valstīm. Šo operāciju mērķis ir radīt paniku Baltijas valstu sabiedrībās un apturēt tajās Kremļa režīmam nelabvēlīgās darbības.

"Potenciālo operāciju mērķu saraksts ir ļoti plašs: politiķi un sabiedriskie darbinieki, kas aktīvi darbojas pret valdošo Kremļa režīmu, viņu īpašumi, vēstures pieminekļi, valstiskuma simboli, infrastruktūras objekti, kultūras un izglītības iestādes," norāda VSD.

Kā norāda VSD, Kremļa režīms par bīstamāko opozīcijas spēku uzskata nesen Krievijas cietumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibināto Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), kuru iepriekš vadīja Volkovs. 

Režīma "kalpi" nepārtraukti vāc informāciju par organizācijas biedriem, kas dzīvo ārvalstīs, un ir organizējuši uzbrukumus, kas apdraud viņu dzīvību vai veselību.

Pēc VSD vērtējuma, visticamāk, ka "2024. gada 12. marta uzbrukums FBK biedram  Volkovam Viļņā ir Krievijas organizēta un īstenota operācija, kuras mērķis ir apturēt Krievijas opozīcijas projektu īstenošanu saistībā ar gaidāmajām nedemokrātiskajām Krievijas prezidenta vēlēšanām."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu