ASV Pārstāvju palāta ar lielu balsu vairākumu atbalsta iespējamo "TikTok" aizliegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Randall_Fan/Shutterstock

ASV pārstāvju palāta ar lielu balsu vairākumu 13. martā apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālās saziņas vietni "TikTok", ja tā neatbrīvos no sava ķīniešu īpašnieka.

Likumprojektu atbalstīja 352 Pārstāvju palātas locekļi, bet pret balsoja 65 kongresmeņi.

Video apmaiņas lietotne "TikTok" izpelnījusies lielu popularitāti visā pasaulē, taču apstāklis, ka tā pieder Ķīnas uzņēmumam radījis bažas, ka šo sociālās saziņas vietni savās interesēs varētu izmantot Pekinas komunistiskais režīms.

Tomēr likumprojekta galīgais liktenis vēl nav skaidrs, jo daži ietekmīgi senatori izturas visai atturīgi pret ideju aizliegt tīmekļa platformu, kurai ASV ir 170 miljoni lietotāju.

Tikmēr Baltais nams jau paziņojis, ka prezidents Džo Baidens "Likumu par amerikāņu pasargāšanu no ārvalstu pretinieku kontrolētām lietotnēm" parakstīs, ja to apstiprinās arī Senāts.

Likumprojekts, paredz, ka uzņēmumam "ByteDance" 180 dienās lietotne ir jāpārdod. Pretējā gadījumā "TikTok" ASV vairs nevarēs lejuplādēd "Apple" un "Google" lietotņu veikalos.

Laikraksts "Wall Street Journal" vēsta, ka uzņēmumu vēršanās pret "TikTok" esot pārsteigusi, jo vēl tikai februārī par Baidens pats sāka izmantot lietotni savai kampaņai pirms novembrī gaidāmajām vēlēšanām, kurās viņš gatavojas startēt uz otru pilnvaru termiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu