Lelde Kovaļova dod ieskatu, ko patiesībā nozīmē kino producenta darbs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Šobrīd viens no pašmāju skatītākajiem un iecienītākajiem seriāliem "Nelūgtie viesi" piedzīvo otro sezonu. Seriāla producente un rakstniece Lelde Kovaļova, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", pastāstīja par svarīgo kino producentes lomu, kas ietver rūpes par visiem seriāla tapšanā iesaistītajiem.

Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica teikto, ka producentam var patikt režisora ieceres, bet reizēm tām nepietiek finansējuma, Kovaļova piekrīt, ka tā mēdz būt: "Man šķiet, producentam tāpat kā kino operatoram svarīgi atrast savu režisoru, tāpat ir arī producentam. Mums ar vīru (režisors Vlads Kovaļovs – aut.) ir izveidojies tandēms, ka es viņam ļoti, ļoti uzticos, un es zinu, ka tas rezultāts vienmēr pārsteigs pat manas vislielākās cerības."

Viņa skaidro, ka ne vienmēr vajadzīgos naudas līdzekļus izdodas atrast: "Kino producentam arī ļoti daudz jārēķinās ar atteikumiem, ar izaicinājumiem, ar vārdu – nē, bet es cenšos dzīvot kaut kā pēc tā moto profesionālajā ziņā, ka tad, ja tevi pa durvīm izmet, nu vismaz pamēģini kādu logu atrast, varbūt izdosies iekāpt. Ja nesanāks, nu nekas – dosies mājās." Tāpat svarīgas ir producenta rūpes par visiem filmēšanā iesaistītajiem.

"Es cenšos radīt šo komfortu filmēšanas laukumā. Es pamanīju, ka tiešām cilvēki to novērtē, lai, atbraucot uz filmēšanas laukumu, ir ne tikai tās pamata lietas, ka šeit ir darbs un šeit mēs filmējam," stāsta Kovaļova.

"Mēs katru gadu drukājam krūzītes ar aktieru vārdiem, organizējam uzkodas un filmēšanas komandai kādā brīvdienā cenšamies kaut kādu aktivitāti kopīgu arī noorganizēt, jo man liekas, ka šīs it kā mazās nianses arī ir ļoti svarīgas, lai cilvēki jūt, ka mums viņi ir svarīgi, jo kino – tas ir milzīgs komandas darbs. Protams, režisora loma ir numur viens – tas ir neapšaubāmi. Tāpat kā scenārijs, un arī producentam ir svarīga loma un aktieriem, bet, ja cilvēki strādā veselīgā, pozitīvā vidē, man liekas, ka tas rezultāts var būt vēl labāks."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu