VIDEO Girgensona "Sabres" "četru punktu" spēlē uzvar "Islanders"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bufalo "Sabres"
Bufalo "Sabres" Foto: AP/Scanpix

Pie trešās uzvaras pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ceturtdien tika Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, turpinot cīņu par iekļūšanu Stenlija kausā.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) uzvarēja tiešos konkurentus Ņujorkas "Islanders" vienību un no "play off" zonas tagad atpaliek vien trīs punktus.

Girgensons otro maču pēc kārtas uzsāka pirmajā maiņā kopā ar Teidžu Tompsonu un Aleksu Taku. Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 42 sekundes, no kurām minūti un 44 sekundes spēlēja mazākumā. Viņa kontā viens metiens vārtu rāmī, divi spēka paņēmieni, divi bloķēti metieni, uzvarēti abi iemetieni un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Divus vārtus mājinieku labā pirmo reizi karjerā guva pagājušā gada drafta 13.numurs Zeks Bensons, kurš kļuvis par trešo spēlētāju "Sabres" vēsturē, kurš būdams 18 gadus vecs vai jaunāks izcēlies ar diviem precīziem raidījumiem mačā. Pirms viņa to paveica Pjērs Turžons un Fils Hauslijs.

Vēl pa vārtiem uzvarētājiem guva Dinals Kozens un Viktors Ūfofsons, divas rezultatīvas piespēles atdeva Ouens Pauers, bet vārtos Uko-Peka Lūkonens atvairīja 21 metienu, tiekot pie savas piektās "sausās" spēles šosezon.

"Sabres" ar 69 punktiem 67 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, taču no astotajā vietā esošās "Islanders", kas gan aizvadījusi par divām spēlēm mazāk, atpaliek vairs tikai par trim punktiem.

Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs sestdien, kad agrajā spēlē viesos mēros spēkus ar Austrumu konferencē devītajā vietā esošo Detroitas "Red Wings". Nākamo pretinieku kontā ir 72 punkti, bet zaudējumi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, tostarp trešdien 3:7 pret "Sabres".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu