Grieķija ievieš jaunus noteikumus pludmalēs. Kādas izmaiņas sagaida tūristus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Grieķijas varasiestādes pirms vasaras tūrisma sezonas ieviesušas jaunus pludmales noteikumus, lai uzlabotu sabiedrības piekļuvi piekrastei un ieviestu kārtību pludmalēs, ziņo portāls "Limon".

Pagājušajā vasarā notika plaši vietējo iedzīvotāju protesti, kur sūdzējās, ka Grieķijas piekrastes uzņēmumi viņus izspiež no pludmalēm.

Viena no izmaiņām, kas stāsies spēkā šopavasar, paredz, ka 70% Grieķijas pludmaļu būs jāatbrīvo no sauļošanās krēsliem, lai novērstu drūzmu un padarītu atpūtu ērtāku.

Aizsargājamās teritorijās šis rādītājs tiks palielināts līdz 85%, bet ekoloģiski "jutīgās" teritorijās tiks izveidotas "neaizskaramas pludmales", kurās sauļošanās krēsli būs pilnībā aizliegti.

Starp sauļošanās krēsliem un krasta līniju būs arī jāievēro vismaz četru metru attālums, lai cilvēkiem būtu vieglāk sasniegt ūdeni.

Jauno likumu dēļ vismaz pusei pludmaļu jābūt pieejamām sabiedrībai. Tas ļaus novērst to, ka pludmales teritorijas pārņem bāri un sauļošanās krēsli ar iznomājamiem saulessargiem, kas pēdējos gados Grieķijā ir sākuši sasniegt milzīgus apmērus, būtiski ierobežojot atpūtnieku brīvu piekļuvi pludmalēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu