Jauno autobusu maršrutu starp Rīgas lidostu un pilsētas centru nodrošinās "Lux Express" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" jaunais autobuss "Scania Irizar i6S Efficient" prezentācijas pasākuma laikā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas.
Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" jaunais autobuss "Scania Irizar i6S Efficient" prezentācijas pasākuma laikā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas. Foto: Lita Millere/LETA

Jauno autobusu maršrutu starp Rīgas lidostu un pilsētas centru nodrošinās starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express", apstiprināja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

Viņš minēja, ka pārvadājumus varētu uzsākt šogad pirms vasaras.

Kompānijas pārstāvis pauda, ka šis autobusu maršruts būs ātrāks un ar mazāk pieturām, salīdzinot ar "Rīgas satiksmes" organizēto 22.autobusu. "Grafiks būs pielāgots reālajai pasažieru plūsmai lidostā," viņš sacīja.

Ķibēns arī uzsvēra, ka šis projekts nav tikai "Lux Express" ideja, jo pēdējos piecus mēnešus kompānija ir strādājusi kopā ar Rīgas lidostu, atzīmējot, ka ir pieņemts lēmums uzsākt autobusu komercreisus starp Rīgas lidostu un pilsētas centru.

Detalizētāku informāciju par autobusa maršruta pieturām un laikiem "Lux Express" paziņos tuvākajās nedēļās.

Iepriekš Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa sacīja, ka maršruta galapunkts varētu būt, piemēram, Rīgas starptautiskajā autoostā. Par braucienu varētu būt noteikta fiksēta maksa, savukārt reisi varētu notikt reizi stundā vai reizi divās stundās.

Odiņa arī pauda, ka jaunais autobusu maršruts varētu atrisināt vairākas problēmas. "Šis autobuss varētu būt ar dažām pieturām, jo, kā zināms, "Rīgas satiksmes" organizētajā 22.autobusā ir daudz pieturvietu," viņa sacīja.

Jau ziņots, ka Rīgas lidostā pagājušajā gadā apkalpoti kopumā 6,63 miljoni pasažieri, kas ir par 23% vairāk nekā 2022.gadā, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā pirms Covid-19 pandēmijas.

Rīgas lidostas apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 72,501 miljons eiro, kas ir par 25,2% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,6 reizes un sasniedza 1,613 miljonus eiro.

Rīgas starptautiskā lidosta ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Tāpat ziņots, ka "Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija viens miljons eiro, bet zaudējumi - 73 284 eiro, liecina "Firmas.lv".

"Lux Express Latvia" vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Lux Express Estonia".

"Lux Express" grupa nodrošina starptautiskos tālsatiksmes reisus uz vairāk nekā 20 galamērķiem septiņās valstīs, cita starpā uz Kuresāri, Tallinu, Narvu, Pērnavu, Tartu, Rīgu, Viļņu un Varšavu. Tāpat kompānija nodrošina iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu