Novelc kartiņu divreiz un tiec pie degvielas par brīvu! Amerikāniete atklāj unikālu knifu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas degvielas uzpildes stacijā "Neste", kur no plkst. 13 līdz 17 degvielai samazināta cena par 0,15 eiro litrā.
Automašīnas degvielas uzpildes stacijā "Neste", kur no plkst. 13 līdz 17 degvielai samazināta cena par 0,15 eiro litrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kāda ASV Nebraskas štata iedzīvotāja atklājusi unikālu knifu, par kura lietošanu gan iekūlās pamatīgās nepatikšanās – degvielas uzpildes stacijas (DUS) klienta karti novilka divreiz un tika pie degvielas bez maksas, vēsta raidsabiedrība "Associated Press". 

Sievietei sekas par šo dīvaino noziegumu ir smagas. Viņa tika arestēta 6. martā, un viņai piemērotas apsūdzības par noziegumu, kas DUS "Pump & Pantry" izmaksājis teju 28 tūkstošus ASV dolāru.

Prokurori norāda, ka sieviete sistēmu šādi izmantojusi vairākus mēnešus. Policija par problēmu uzzināja oktobrī, kad uzņēmuma "Bosselman Enterprises" pārstāvis likumsargiem norādīja, ka no viena no tam piederošajiem "Pump & Pantry" veikaliem izkrāpti naudas līdzekļi.

Degvielas pumpjos 2022. gada novembrī tika ieinstalēts programmatūras atjauninājums, kurā iekļautas arī izmaiņas klienta karšu reģistrēšanā. Uzņēmums gan nepamanīja, ka līdz ar atjauninājumu parādījās arī tehniska ķibele, kas pēc karšu novilkšanas divreiz iedarbināja pumpja "demonstrēšanas" režīmu. Šajā režīmā klienti degvielu varēja liet par brīvu. 

Uzņēmuma darbinieki nosprieduši, ka degviela par brīvu ielieta tieši ar vienu klienta karti. Policija atrada kartes īpašnieci un videonovērošanas kamerās redzēja, kā sieviete degvielu lej vairākas reizes no 2022. gada novembra līdz 1. jūnijam, kad kļūme tika salabota. 

Viņa karti izmantoja aptuveni 510 reizes. Tāpat viņa karti par attiecīgu samaksu deva kādai citai sievietei. 

Sievietei 11. aprīlī būs jāstājas tiesas priekšā. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu