FOTO "Tur neviena nav!" Uz Krievijas-Igaunijas robežu neviens nebrauc "vēlēt". Aizturēti žurnālisti (4)

Apollo.lv
Papildināts 19:11, 17. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Избирательная комиссия Печорского района Псковской области

Pleskavas policija neļāvusi neatkarīgajiem žurnālistiem fotografēt balsošanas punktu Koidulas robežpunktā, kas atrodas uz austrumu robežas netālu no Pečoru pilsētas, vēsta medijs "Postimees".

Medija avoti stāsta, ka šādi tiekot mēģināts slēpt reālo situāciju par to, cik daudz cilvēku dodas vēlēt.

Policija liedz neatkarīgajiem Krievijas žurnālistiem iemūžināt vēlēšanu iecirkņu darbību pie Igaunijas robežas. 16. martā Pečoru pilsētā tika aizturēta vietējā izdevuma "Эхо Псковы" žurnālisti, kuri bija ieradušies, lai sagatavotu sižetu par vēlēšanu iecirkni.

Foto: Pleskavas apgabala vēlēšanu komisija

""Эхо Псковы" žurnālistiem vispirms aizliedza fotografēt un filmēt vēlēšanu iecirkni, un pēc tam, kad mēs izskaidrojām savas likumīgās tiesības, tika piedāvāts doties uz policijas iecirkni Pečoru rajonā.

Ieradāmies policijas iecirknī ar savu transportu. Gandrīz četras stundas sniedzām paskaidrojumus policijai un robežsargiem," vēsta izdevums.

Foto: Pleskavas apgabala vēlēšanu komisija

Žurnālistiem tika paziņots – ja vēlreiz mēģinās filmēt vēlēšanu iecirkni, viņi atkal tiks aizturēti, neskatoties uz to, ka tam nav likumīga pamata.

Izdevums vēsta: "Pie mobilā vēlēšanu iecirkņa atradās Pleskavas apgabala vēlēšanu komisijas pārstāvis un iebilda pret mūsu darbu."

Foto: Pleskavas apgabala vēlēšanu komisija

Žurnālisti noskaidroja, ka pēc sarunas ar policiju anonīmos "Telegram" kanālos tika publicētas žurnālistu personu apliecinošo dokumentu fotogrāfijas, kuras viņi uzrādīja "Kunichina Gora" robežšķērsošanas punktā.

Jāuzsver, ka internetā nav pieejama neviena fotogrāfija no šī iecirkņa, kur redzami vēlētāji. Taču ir kadri no vēlēšanu autobusiem uz Igaunijas robežas, kurus publicējusi Pleskavas apgabala vēlēšanu komisija. Fotogrāfijās parāda tikai vēlēšanu komisijas darbiniekus.

Vienīgajā fotogrāfijā ar vēlētājiem redzams gados vecs vīrietis.

Foto: Pleskavas apgabala vēlēšanu komisija

"Mēs tur bijām vakar. Tur neviena nav. Ja kāds atradās autobusā, tur bija 1-2 cilvēki. Rindas nebija," Rus.Postimees stāstīja viens no aculieciniekiem.

Savukārt Latvijā no plkst.8 līdz plkst.19 šodien Rīgā notiekošajās Krievijas prezidenta "vēlēšanās" piedalījušies 2,15% no visiem balstiesīgajiem Krievijas valstspiederīgajiem Latvijā, liecina Valsts policijas aplēses.

Valsts robežsardze kopā ar Valsts policiju līdz plkst.19 pārbaudīja 901 Krievijas valstspiederīgo "vēlētāju", no tiem 23 personām beidzies uzturēšanās atļaujas derīguma termiņš.

Foto un video: Krievijas vēstniecībā Rīgā aizvien turpinās "balsošana" par jauno Krievijas prezidentu

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu