VIDEO Uzvaras parks Rīgā pārpildīts ar stikla lauskām. Teritorijā nav neviena brīdinājuma (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Uzvaras parkā Rīgā jau labu laiku izveidojusies bīstama situācija – visā parka teritorijā, tostarp rotaļu laukumos zem šūpolēm, atrodamas stikla lauskas. Teritorijā par to nav uzstādīts neviens brīdinājums, turklāt Rīgas dome par situāciju zinājusi jau pusgadu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

"Bez tabu" žurnālists veica eksperimentu un piecu minūšu laikā rotaļu laukuma zonā atroada vairāk nekā piecpadsmit dažāda izmēra lauskas. Lai gan par to ir zināms jau pusgadu, Rīgas domes amatpersonas nav darījušas neko, lai bīstamību novērstu.

"Šī melnzeme netika ievesta, tā ir atgūta no esošā kultūrslāņa. Ar uzņēmēju bijām vienojušies apsekošanas defektu aktu organizēt pavasara laikā. Neuzskatu, ka tā ir novēlota rīcība. Šeit ir zīmes, ka aicinām zālāju neizmantot staigāšanai, lai ļautu zālītei ieaugties. Nevaru komentēt, zem kurām šūpolēm stikla lauskas esat atraduši. Kā minēju, stikla elementi ir novērojami parka teritorijā, tie tiks savākti," raidījumam norāda Rīgas domes Būvniecības pārvaldes priekšnieks Māris Mežzīle.

Šie uzraksti gan ir uzstādīti vien nogāzēs, kas iedzīvotājiem nav tik viegli pieejamas. 

Darba veicēji norāda, ka ziemas dēļ pagājušajā gadā teritorijā nebija iespējams visus stiklus izlasīt.

Stiklus aizvāks garantijas termiņa ietvaros, un pašvaldība par to nepiemaksāšot. Par teritorijas uzturēšanu atbildīgais pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" norāda, ka visus stiklus no teritorijas neizdosies aizvākt. 

"Protams, šādās vietās dārznieki nenāks, mums jādomā par savu darbinieku drošību. Mēs redzam, ka risinājums būtu uzbērt melnzemes kārtu, taču zinām, ka parasti šie gruži no zemes "nāk ārā". Ilgtermiņā šīs lielās stikla lauskas "nāks ārā" no zemes," norāda uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa

Darbu veicēji virspusēju teritorijas attīrīšanu sola veikt līdz mēneša beigām.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu