VIDEO Biedē ne tikai rīdziniekus, bet arī tūristus. Kas notiek ar Vanšu tiltu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vanšu tilts pār Daugavu.
Vanšu tilts pār Daugavu. Foto: Una Kupruka/LETA

Vanšu tilts Rīgā joprojām ir ļoti sliktā stāvoklī – tā konstrukcijas aprūsējušas, tāpat no tilta drūp betona gabali. Tas iedveš bailes ne tikai rīdziniekos, bet arī pilsētas viesos, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Kaut kam ir jānotiek, tikai tad kaut ko darīs? Šis nav vienīgais traģiskais tilts," "Bez tabu" redakcijai stāsta rīdzinieks Kaspars.

Raidījums konstatēja, ka tilta konstrukcijas ir aprūsējušas, atsevišķas to daļas vietām nokritušas tuvu brauktuvei. No tilta arī drūp betona gabali, tostarp zonā virs brauktuves – lai neuzkristu uz automašīnām, krītošos betona gabalus ķer nostiepts drošības siets. Nodrupušajās zonās vietām atsedzas sarūsējuši armatūras stieņi.

"Nav pārāk labi. Tas (tilts) izskatās vecs. Dažkārt aizdomājos – vai tas ir drošs," norāda Rīgas viešņa no Somijas Jasmīna. 

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Transportbūvju institūta direktors profesors Ainārs Paeglītis, komentējot Vanšu tilta stāvokli, norādīja, ka nesošās konstrukcijas ir drošas, bet ir jāpasteidzas ar gājēju zonas saremontēšanu, nodrupušo daļu savešanu kārtībā. 

Video: "Bez tabu" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu