"Skolas sporta pagarinājums!" 11. klases skolnieks atklāti par to, kādēļ nevēlas tikt iesaukts valsts aizsardzības dienestā (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

11. klases skolnieks Kārlis Ābele raidījumā "Zilonis studijā" atklāja, kādēļ nevēlas pievienoties Valsts aizsardzības dienestam (VAD).

Viņaprāt, tā esot "ļoti nepieciešama lieta, bet ne katrs to ir spējīgs izdarīt".

"Es domāju, ka galu galā mums katram ir jādara savs darbs un tas, kam mēs esam radīti un uz ko visu dzīvi esam tiekušies," tā jaunietis.

Kārlis atklāja, ka vēlas sākt studijas un karjeru diplomātijā, tādēļ 11 mēnešu dienests būtu "robs" viņa intelektuālajā attīstībā.

"Ja man nāksies, tad es iešu. Bet vispār es negribētu. Mani nekad dzīvē nav īsti pievilcis sports, un es to obligāto militāro dienestu uzskatu kā tādu skolas sporta kursa pagarinājumu. Un es domāju, ka tas nav tas, kas man dzīvē būtu pats nepieciešamākais," pauda Kārlis. 

Gadījumā, ja, sasniedzot 18 gadu vecumu, viņš saņems uzaicinājumu uz VAD, tad viņš cer, ka nebūs medicīniski tam piemērots.

"Man nav bail zaudēt dzīvību, es vienkārši neesmu tas cilvēks, kas būtu fiziski tam piemērots. Mani skolā vairāk interesē vēstures pulciņš, debašu pulciņš, bet nekādīgi ne florbols, basketbols, futbols. Nē!" rezumēja Kārlis.

Atgādinām, ka viens no trim dienesta veidiem ir 11 mēnešu ilgs dienests Nacionālajos bruņotajos spēkos. Valdība atbalstīja VAD ieviešanu vīriešiem no 18 līdz 27 gadiem un sievietēm brīvprātīgi ar 2028. gadu, nodrošinot maksimāli plašu pilsoņu iesaukšanu valsts aizsardzības dienestā, kas nodrošinātu vienlīdzības principu pilsoņu pienākumam iesaistīties valsts aizsardzībā.

Vairāk skaties raidījumā!

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu