Latvieti "Telegram" savervē pārvadāt nelegālos migrantus. 3000 eiro vietā nu draud vairāki gadi Lietuvas cietumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas robežsardze.

Nedēļas nogalē Lietuvas robežsargi aizturēja Latvijas pilsoni, kurš uz Rietumeiropu veda četrus nelegālos migrantus, Afganistānas pilsoņus, vēsta Lietuvas robežsardze.

Naktī no sestdienas uz svētdienu nelegālās migrācijas novēršanas un kontroles ietvaros Lietuvas robežsardzes (VSAT) darbinieki apturēja no Lietuvas izbraukušu automašīnu Saab ar Latvijas reģistrācijas numuriem.

45 gadus vecais Latvijas pilsonis, kurš to vadīja, robežsargiem uzrādīja personu apliecinošus un automašīnas dokumentus. Taču VSAT amatpersonas ieinteresēja nevis šoferis, bet gan pasažieri – četri Afganistānas jaunieši vecumā no 20 līdz 31 gadam.

Viņiem nebija dokumentu, kas dotu tiesības ieceļot un uzturēties Lietuvā. Viņiem visiem toties bija Afganistānas pilsoņu pases.

Pasažieru pases.
Pasažieru pases. Foto: Lietuvas robežsardze.

Šoferis robežsargiem skaidroja, ka pēc atsaukšanās uz piedāvājumu lietotnē "Telegram" saņēmis rīkojumu kādā Latvijas pilsētā uzņemt četrus cilvēkus un nogādāt viņus Vācijā. Par šo pakalpojumu tika piedāvāta atlīdzība 700 eiro apmērā par katru pasažieri.

Viens no pasažieriem VSAT amatpersonām atzina, ka viņi Latvijā iekļuvuši pēc nelikumīgas Baltkrievijas un Latvijas robežas šķērsošanas.

Par nelikumīgu cilvēku pārvadāšanu pāri valsts robežai savtīgu motīvu dēļ sākta pirmstiesas izmeklēšana. Par šādu noziedzīgu darbību likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Latvijas pilsonim, kurš pārvadājis nelegālos migrantus, piemērots pagaidu apcietinājums uz trim mēnešiem. Viņa automašīna uz laiku tiek glabāta Lietuvas robežkontroles punktā.

Četri Afganistānas pilsoņi izmitināti vienā no Varēnas robežvienības vienībām. Tuvākajā laikā viņi tiks nodoti Latvijas robežsargiem.

Pērn Lietuvā un Polijā aizturēti 250 no Latvijas izmitināšanas centriem izbēgušie ārzemnieki un vēl gandrīz 1000 migrantu, kuri Latvijā nelegāli iekļuvuši no Baltkrievijas un nekavējoties mēģinājuši nokļūt Rietumeiropā caur Lietuvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu