Krāpniecībā apsūdzētajai Vitai Taubei piespriež gadu cietumā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TV3 publicitātes foto

Rīgas rajona tiesa TV šovu zvaigzni un uzņēmēju Vitu Taubi atzinusi par vainīgu apsūdzībās par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm. Taubei piespriests gads cietumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par krāpšanu nelielā apmērā, apkrāpjot kopumā 27 cietušos, lēma apstiprināt prokurores un apsūdzētās noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Apsūdzētā sieviete atzīta par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Tāpat apsūdzētā ir atzinusi cietušo pieteiktās kompensācijas 3790 eiro apmērā un apņēmusies tās atlīdzināt, informēja prokuratūra.

Prokurores ieskatā, ar konkrētā soda veida un mēra piemērošanu apsūdzētajai tiks sasniegts Krimināllikumā definētais soda mērķis, proti, aizsargāt sabiedrības drošību, atjaunot taisnīgumu, sodīt vainīgo personu par izdarīto noziedzīgo nodarījumu, resocializēt sodīto personu, panākt, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2017. gadā Vita Taube piedalījās šovā "Lauku sēta". Tajā pašā laikā tapa zināms, ka Vita ir uzņēmēja, taču saņemtas vairākas sūdzības, ka viņa it kā daudziem klientiem esot parādā. Arī "Lauku sētas" dalībnieks Intars, ar kuru Vita īsu laiku bija pāris, toreiz sacīja, ka sieviete pārcēlusies uz Madonu nevis vīrieša dēļ, bet gan "bēgot no problēmām biznesā".

Publiski pieejamā informācija liecina, ka arī turpmākos gadus par Vitu un viņas biznesu saņemtas neskaitāmi daudzas sūdzības. Piemēram, 2018. gada 3. janvārī sociālajos tīklos vairākas bērnudārza grupas māmiņas vēstīja, ka Vita viņas apkrāpusi un izbojājusi Ziemassvētku pasākumu bērniem.

2018. gadā viņa filmējusies arī seriālā "Viņas melo labāk" un pēcāk vakariņu šovā. 2019. gadā Latvijas iedzīvotāja Anete vēstīja par neizmaksātajām algām: "Piestrādāju pie viņas pāris mēnešus, vadot ballītes un piepalīdzot, un diemžēl naudu saņēmu ļoti mazu, par lielāko daļu ballīšu man netika samaksāts."

Anete, protams, nebija vienīgā. 

Lai gan sociālo tīklu vietnēs atrodamas pozitīvas atsauksmes arī par pērnā gada pasākumiem, kuri ir veiksmīgi noorganizēti un noticis viss programmā plānotais, lielākoties lasāmas sūdzības par Vitas biznesu.

Pēdējais un skaļākais skandāls, par ko Vita raksta arī savā vēstulē, bija pērnā gada augustā. Aptuveni 35 sievietes un 40 bērni ieradās uz mammu–meitu pasākumu, taču piedzīvoja klaju krāpšanu.

Iedzīvotājas Santas Lubgānes publikācija par SIA "Studija ballītēm" krāpniecību burtiski pāršalca Latviju.

Dalībnieces izsauca arī Valsts policiju.

Video: Vita Taube izkāpj no Valsts policijas auto 

Novembra sākumā Vita tik aizturēta lidostā "Rīga". Vita pirms kāda laika sazinājās ar "Apollo.lv", skaidrojot savu medaļas pusi. Ar Vitas vēstulēm no cietuma var iepazīties, lasot zemāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu