VIDEO "Es nevienam netraucēju!" Puķu tirgotāja Rīgā regulāri tiek sodīta par busiņa novietošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīdziniece Džīna puķes tirgo jau sešpadsmit gadus. Katru rītu viņa ar ziediem pārpildīto busiņu brauc uz tirdzniecības vietu Aizsaules ielā. Tiesa, ikdienā bieži nākas piedzīvot galvassāpes, jo Džīna bieži saņem sodu par automašīnas novietošanu netļautā vietā, lai gan viņa situācijai redz pavisam vieglu risinājumu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Saskaņā ar noteikumiem Aizsaules ielā tirgotāju pusē atļauts stāvēt tikai līdz piecām minūtēm, bet otrā ielas pusē vispār nav ļauts stāvēt un apstāties. Džīna nenoliedz, ka pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, jo savu busiņu atstāj tieši blakus savai darbavietai jeb galdam, kur tirgo ziedus.

Saskarsmi ar policistiem viņa arī iemūžinājusi. Džīna atzīmē, ka daži likumsargi ir pretimnākoši, bet citi nekādu interesi vispār neizrādot.

"Es nevienam netraucēju. Es esmu klāt pie savas automašīnas visu laiku un vienmēr varu pabraukt malā, ja nepieciešams," saka Džīna. Viņa piedāvā papildināt ceļazīmi ar izņēmumu tirgotājiem un kapu apmeklētājiem.

Rīgas domes Ārtelpu un mobilitātes departaments norāda, ka ceļazīmes netiks mainītas, jo satiksme ir pārāk intensīva. Tāpat dažu metru attālumā atrodoties stāvvieta, kur automašīnu var turēt tik ilgi, cik tīk.

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu