"Es esmu tikai likme." NBA zvaigzne un treneris ieskicē, cik ļoti samilzusi ir totalizatoru problēma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tairīzs Halibērtons
Tairīzs Halibērtons Foto: Reuters Connect/Scanpix

Likmju veikšana un profesionālais sports jau gadu desmitus ir nešķirami aspekti. Tomēr mūsdienās, kad milzu spēks ir arī sociālo mediju videi, totalizators kļūst par problēmu arī pašiem sportistiem.

Arvien biežāk sociālo mediju platformās, it sevišķi platformā X, vērojams, ka fani pie sportistiem vēršas ar visdažādākajiem apvainojumiem saistībā ar totalizatora tematiku.

Piemēram, konkrētam spēlētājam tiek pārmests, ka viņš pirmajā ceturtdaļā neguva noteiktu skaitu punktu, tādējādi sabojājot izdarīto likmi. Šādi apvainojumi mēdz sasniegt arī ļoti personisku līmeni.

Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Džons-Bleirs Bikerstafs sarunā ar medijiem atklāja, ka no saniknotiem totalizatora spēlētājiem pat saņēmis reālus draudus.

"Viņi dabūja manu telefona numuru un sūtīja trakas ziņas par to, kur es vai mani bērni atrodas. Tas ir bīstami. Mēs ejam pa šauru līniju. [Totalizatori] spēlei piešķir nevajadzīgu spriedzi. Tas novērš uzmanību un rada problēmas spēlētājiem treneriem, tiesnešiem, kā arī citiem iesaistītajiem.

Mums ir jāapdomājas cik tuvu spēlei mēs to [totalizatora likmes] pielaižam.

Daudzkārt cilvēki izdara likmes, kuru apmēri nosedz elektrības rēķinu vai īri. Un tad ārā nāk emocijas. Mums ir jābūt uzmanīgiem," sacīja Bikerstafs.

Savukārt Indianas "Pacers" līderis Halibērtons samilzušajai totalizatoru problēmai piešķīra arī skatu no spēlētāja perspektīvas.

"Ir svarīgi, ka basketbola spēlētāji, kā vīrieši, runā par šīm lietām, jo ne visiem rūp, kā mēs jūtamies. Pusei pasaules mēs tikai palīdzam nopelnīt naudu totalizatoru portālos. Es esmu tikai likme. Vismaz no tādām ziņām lielākoties sastāv mani sociālie mediji.

Reizēm tas var būt smieklīgi. Kāds uzraksta, ka manis dēļ zaudējis 1000 dolāru. It kā mani tas interesētu. Bet ir svarīgi, ka mēs runājam arī ar kādu, kurš mūs uztver kā cilvēkus," sacīja Halibērtons.

Domājams gan, ka nākotnē būtiskas izmaiņas nav pamata gaidīt, jo totalizatori ir arī lielo sporta līgu oficiālie sponsori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu