Kremļa runasvīrs atzīst, ka Krievija atrodas "kara stāvoklī"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL/EPA

Krievija šobrīd atrodas "kara stāvoklī", piektdien publicētā intervijā pauda Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, norādot, ka Krievijai "galvenais" ir ieņemt četrus Ukrainas apgabalus, par kuru aneksiju iepriekš paziņoja Maskava.

Krievijas diktators Vladimirs Putins un varas pārstāvji oficiāli iebrukumu Ukrainā dēvē par "īpašo militāro operāciju", bet cilvēki, kas iebrukumu dēvējuši par "karu" tikuši tiesāti par armijas "diskreditāciju".

Pēc pilna mēroga iebrukuma 2022. gada februārī Krievijas pilsoņi regulāri tiek sodīti par vārda "karš" lietošanu pēc administratīvā panta par armijas "diskreditēšanu". Par plašākiem pret karu vērstiem izteikumiem krievi tiek saukti pie kriminālatbildības.

Peskovs intervijā izdevumam "Argumenti i fakti" tagad klāsta: "Jā, tas sākās kā īpašā militārā operācija, bet tiklīdz tur izveidojās tā kompānija, kad kolektīvie Rietumi kļuva par dalībnieku Ukrainas pusē, mums tas jau kļuva par karu. Esmu par to pārliecināts."

Visiem Krievijas pilsoņiem tas ir jāapzinās "savai iekšējai mobilizācijai", viņš piebilda.

Peskovs nepaskaidroja, vai runā savā vai Putina vārdā.

Tiesa, uz Putinu Peskovs atsaucās, pamatojot nepieciešamību ieņemt visu Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritoriju.

Atbilstoši Peskova izpratnei, to šobrīd "okupējis Kijivas režīms".

Diktatora preses sekretārs arī apgalvoja, ka Krievija "nevar pieļaut tādas valsts pastāvēšanu pie savām robežām", kas tiecas "atņemt Krimu", tas ir, atjaunot savu teritoriālo vienotību starptautiski atzītajās robežās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu