Igaunijas Aizsardzības ministrija neiesaka uzņēmumiem piedalīties izstādē "Defest Expo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas Aizsardzības ministrija ieteikusi aizsardzības rūpniecības nozares kompānijām nepiedalīties maijā Tallinā plānotajā izstādē "Defest Expo", jo organizatori bez atļaujas izmanto ministrijas materiālus un nepatiesi apgalvo, ka sadarbojas ar Igaunijas valsts institūcijām, vēsta lietišķo ziņu portāls "Arigeenius".

Izstāde "Defest Expo 2024" paredzēta 2.-4.maijā Igaunijas Izstāžu centrā Tallinā. Organizatori lēš, ka tajā būs vairāk nekā 200 dalībnieku, tomēr kļuvis zināms, ka organizatori savos materiālos kā dalībniekus reklamē tos, kas nemaz neplāno piedalīties pasākumā.

"Defest Expo" mājaslapā pasākums tiek pieteikts kā pirmais starptautiskais aizsardzības un drošības rūpniecības gadatirgus, kurā būs pārstāvji no civilās aizsardzības, nacionālās drošības, gaisa, sauszemes un jūras aizsardzības, aizsardzības tehnoloģiju, ieroču un munīcijas, kā arī kiberaizsardzības un kosmosa aizsardzības jomām. Trīs dienu programmā paredzētas dažādas videoprezentācijas, bet diskusiju norises laiki vēl nav precizēti.

"Mēs uzsveram, ka šis nav Aizsardzības ministrijas vai Igaunijas Aizsardzības un aviācijas rūpniecības asociācijas organizēts vai atbalstīts pasākums. Esam saņēmuši būtisku drošības novērtējumu par pasākuma organizatoriem, tāpēc esam ieteikuši Aizsardzības ministrijas iestādēm un partneriem nesaistīties ar šo pasākumu," laikrakstam "Postimees" sacīja ministrijas preses pārstāve Andra Nelvaka.

"Mēs arī uzsveram, ka, cik mums zināms, organizatori savos materiālos reklamē dalībniekus, kuri faktiski neplāno piedalīties pasākumā. Ministrijas materiāli ir izmantoti bez atļaujas, un Igaunijas valsts iestādes ir nosauktas par partneriem," piebilda Nelvaka, norādot, ka potenciālie dalībnieki varētu tikt uzrunāti Igaunijas Izstāžu centra, nevis uzņēmuma, kas rīko pasākumu, vārdā.

Igaunijas Izstāžu centra projektu vadītāja Rano Normatova sacīja "Arigeenius", ka "Defest Expo" ir domāts biznesa klientiem, politikas veidotājiem un aktīviem pilsoņiem, kuri par prioritāti izvirza savu un savas valsts drošību.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments apstiprināja "Postimees", ka "Defest Expo" savā reklāmas videoklipā bez atļaujas ir izmantojusi policijas video materiālu.

"Mums ir zināms, ka organizators ir atsaucies uz Policijas un robežsardzes departamentu un citām valsts iestādēm kā atbalstītājiem, taču tā nav taisnība, un policija šajā izstādē nepiedalīsies," sacīja policijas preses pārstāve Leana Loide.

"Defest Expo" mājaslapā sniegtā informācija liecina, ka pasākumu organizē kompānija "Estonian Fairs". Dalībnieku vidū ir gan Igaunijas un Lietuvas kompānijas, gan uzņēmumi Lielbritānijas, ASV, Vācijas, Slovākijas, Pakistānas un Ukrainas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu