VIDEO "Kā tā var?" Rīdziniecei mātes pīšļus krematorijā izsniedz iepirkumu maisā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kādai sievietei atvadas no februāra beigās mirušās mātes nogājušas pagalam greizi. Meita mātes kremēšanu uzticējusi Rīgas krematorijai. Veids, kā tika izsniegti pelni, viņu šokējis – tie atradās nevis urnā, bet gan veikala iepirkumu maisā, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Mātei nomirstot, meita sazinājās ar apbedīšanas firmu, kas piedāvāja savus starpniekpakalpojumus – noorganizēja mirušās kremēšanu Rīgas krematorijā, kas ir cits uzņēmums (SIA "Rīgas kremācijas centrs – krematorija") un pārdeva urnu, kurā krematorijai jāievieto pīšļus pēc kremēšanas. 

Atvadu ceremonija noritējusi gludi. Par ceremonijas organizēšanu un kremēšanu tuvinieki krematorijai samaksāja aptuveni 600 eiro. Vēlāk meita kopā ar draudzeni ieradusies krematorijā, lai paņemtu pīšļus, bet tos izsniedza nevis urnā, bet gan iepirkumu maisiņā, jo neesot bijis darbinieks, kurš urnu mācētu atvert.

Sieviete un uzticības persona apsvēra doties uz Rīgas krematoriju un pieprasīt paskaidrojumu, taču tobrīd tur notika cita cilvēka bēres. Tā vietā viņa pazvanījusi firmai, kas pārdevusi urnu. Tās pārstāve arī bija sašutusi par krematorijas rīcību un piedāvāja urnu ar pīšļiem nogādāt apbedīšanas firmas birojā, kur pīšļus varētu pārvietot urnā.

Apbedīšanas biroja pārstāve bija pārsteigta, ka krematorijā it kā nevarēja atvērt urnu, lai pārvietotu tajā pīšļus. 

Krematorija atvainojās tuviniekiem un piekrita, ka rīcība nebija ētiska. 

"Viņi [tuvinieki] bija iedevuši līdzi urniņu, kas neatbilst mūsu standartiem. Kad ieradās pakaļ, tajā brīdī nebija operatora, kurš nodarbojas tieši ar urnu piepildīšanu, un tas nav darbinieces, kura izsniedz urnas, kompetencē. Tas ir ētiskas dabas jautājums. Mēs, protams, atvainojamies tuviniekiem. Tāda apstākļu sagadīšanās. Acīmredzot, atbildīgajiem cilvēkiem bija pusdienlaiks vai brīvbrīdis, kad ieradās tuviniece. Iespējams, tieši tajā brīdi atbildīgo nebija uz vietas," norāda SIA "Rīgas kremācijas centrs – krematorija" pārstāve Ilze Verpakovska.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu