Biedrība: no seksuālās vardarbības cietuši vīrieši stereotipu dēļ reti meklē palīdzību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: aslysun/Shutterstock

Biedrības "Centrs Marta" pārstāvji intervijā Latvijas Radio norāda, ka no seksuālas vardarbības cietuši vīrieši visbiežāk izvēlas nevērsties pēc palīdzības, jo sabiedrībā joprojām augstu tiek vērtēti dažādi stereotipi, kādēļ tas būtu pieļaujams, vēsta sabiedrisko mediju portāls "LSM.lv"

Patlaban tiesībsargājošās iestādes izmeklē izskanējušo informāciju par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Akadēmijas padomes studenti aptaujā noskaidrojuši, ka ar seksuāla rakstura darbībām iestādē saskārušies 8,2% studentu. 

Pašpārvaldes pārstāvis Jēkabs Bernāts norāda, ka pašpārvaldē nav vērsušies vīrieši, pret kuriem šādas darbības varētu būt vērstas. Savukārt "Centrs Marta" psiholoģe un speciālistu komandas vadītāja Linda Saivele pieļauj, ka cietušo vidū tomēr varētu būt vīrieši. 

Saviele norāda, ka tas, ka sievietes šādos gadījumos vairāk vēršas pēc palīdzības, ir tendence. Daļa cietušo vīriešu zvana un interesējas par iespējām risināt problēmas. Vienlaikus viņa norāda, ka vīrieši baidās saņemt palīdzību.

"Viņiem ir bail, ka viņi varētu neticēt, viņi izjūt spiedienu no sabiedrības, varbūt no ģimenes un no apkārtējiem, ka vīrietim jābūt stipram, vīrietis nevar būt vājš un kā tas tagad ir, ka kāds viņam varētu darīt pāri."

Saviele atzīmē, ka bieži vien vardarbība pret vīrieti nāk no cita vīrieša nevis sievietes. Pērn "Centrā Marta" palīdzību saņēmuši astoņi vīrieši jeb 3% klientu. Telefonzvanu gan bijis vairāk. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu