VIDEO PSKUS ārsti pēc sirds operācijas ignorē pacienta sūdzības par spēcīgām sāpēm un sulojošu brūci (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A2 jaunā korpusa būvniecības darbi
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A2 jaunā korpusa būvniecības darbi Foto: Zane Bitere/LETA

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) izteikusi rājienu diviem kardiologiem, kuri nereaģēja uz pacienta sūdzībām par spēcīgām sāpēm pēc operācijas un izrakstīja viņu mājās ar augstiem iekaisuma rādītājiem un sulojošu brūci, vēsta Latvijas Televīzija.

"Ja nebūtu manas māsas, mums nebūtu šīs sarunas," uzsvēra Juris, kurš pēc nopietnas sirds operācijas cieta stipras sāpes. Viņš arī sūtīja video ārstam, kurš operēja. Rādīja, kas notiek ar brūci. Atbildes nebija.

"Es pazīstu savu brāli un redzu, ka ir švakāks, ratiņkrēslā. Ar asinīm uz grīdas, jau bija mainīti pārsēji, jau sulojas viss. Un, redzot izrakstu un šos iekaisuma rādītājus, kas pārsniedz visas normas, devos pie māsiņām un nekavējoties pieprasīju ārstu," stāstīja pacienta māsa, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārste Elīna Aleksejeva.

Veselības inspekcija secinājusi, ka nevarot noteikt tiešu cēloņsakarību starp sniegtajiem aprūpes pakalpojumiem un brūces infekciju. Tā vērtējama kā viena no komplikācijām, un nav nekāda pamata izmaksāt prasīto kompensāciju no Ārstniecības riska fonda.

Juris par šādu lēmumu ir šokā. 

"Veselības inspekcija rīkojas kā "Stradiņu" advokāti. Sajūta ir pretīga. Nav uzticības vairāk..." viņš noteica.

Juris apstrīdēs Veselības inspekcijas lēmumu, pārsūdzot to Veselības ministrijā.

Slimnīca izteikusi rājienu diviem kardiologiem, kuri nereaģēja uz pacienta sūdzībām par spēcīgām sāpēm pēc operācijas un izrakstīja viņu mājās ar augstiem iekaisuma rādītājiem un sulojošu brūci. Pēc notikušā izvērtēšanas slimnīcā ieviesti arī jauni ārstēšanas principi. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu