VIDEO "Vasarīga kā saulīte." Raidījumā atklāts nogalinātās septiņgadīgās Justīnes stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Aculiecinieks" sižeta/LTV Ziņu dienests/"YouTube"

Latviju 2023. gada 5. maijā pāršalca ziņa, ka Latgalē, Rogovkā, pazudusi septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. 21. jūnijā meiteni atrada mirušu un tika aizturēts viņas tēvs un pamāte. Cenšoties uzzināt vairāk par Justīni, LTV ziņu dienesta raidījuma "Aculiecinieks" žurnālisti Rēzeknes pamatskolā – attīstības centrā satikās ar Justīnes auklīti Svetlanu Sadovsku un Rogovkā runāja ar pagasta pārvaldnieci Līviju Plavinsku.

Svetlana Sadovska ikdienā attīstības centrā strādā ar bērniem, kam diagnosticēti dažāda smaguma attīstības traucējumi. Tādi bija arī Justīnei – viņa bija bērns ar īpašām vajadzībām un nezinātājam ar grūti saprotamu valodu. Auklītei viņa bijusi viens no mīļākajiem audzēkņiem.

"Justīnīte visu laiku smaidīja, priecīga un vienmēr bija jāsamīļojas, tā jau nemaz nevarēja. Bez samīļošanās. Un viņa vienmēr man prasīja, tu mani mīli? Un es saku, protams, es mīlu tevi un visus bērniņus," stāstīja auklīte.

Justīnei paticis visu darīt pašai un palīdzēt citiem bērniem un pamācīt, kā salikt mantas. 

"Viņai ļoti patika taisīt ēst, un tad viņa skolotājiem un visiem pieaugušajiem lika pa jokam ēst. Justīnei bija draugs Saša. Abi visu laiku ar viņu spēlējās, abiem diviem bija priekšauti priekšā un pavāra cepures galvā. Un tā viņi tur mums visādus gardumus gatavoja," stāstīja Svetlana.

Svetlana par Justīni iedomājas bieži un par traģēdiju ļoti pārdzīvo. Viņa stāsta, ka, ja būtu zinājusi, ka meitenīte ģimenei kļuvusi par tādu apgrūtinājumu, tad pati būtu bijusi gatava viņu pieskatīt.

"Bērniņš bija jauks. Smaidīgs, vasarīgs. Kā saulīte. Joprojām nespēju noticēt tam, kas noticis," stāsta Svetlana.

Rēzeknes novada Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska norāda, ka Reinikovu ģimenes ienākšanu Rogovkas ciematā visi uztvēruši ar prieku. 

Taču par to, ka ģimenē aug arī Justīne, kurai ir īpašas vajadzības, nezināja neviens. Neviens nebija redzējis viņu ne mājas pagalmā, ne rotaļu laukumā, kas ir pašā Rogovkas centrā.

Meitenīti redzēja tikai bāriņtiesas darbiniece. Viņa apsekoja ģimeni, jo Justīnes mamma vēlējās meiteni ņemt pie sevis uz ārzemēm un bija sācies strīds par aizbildnību.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Aculiecinieka" sižets

Jau ziņots, ka ceturtdien, 21. martā, Latgales rajona tiesā Ludzā noslēgusies pirmā tiesas sēde, kurā skata lietu par Justīnes slepkavību. 

Advokāts norāda, ka galīgo spriedumu lietā tiesa varētu pieņemt augustā vai septembrī.

FOTO: Apkārtne, kurā tika atrasts Justīnes līķis

Lietā pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos - slepkavība izdarīta personu grupā un noslepkavota persona bezpalīdzības stāvoklī - un cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas, saukti meitenes tēvs un pamāte.

VIDEO: Justīnes meklēšana

Prokuratūra informēja, ka saskaņā ar apsūdzību abas personas - Justīnes tēvs un pamāte - savā dzīvesvietā Rēzeknes novadā, būdami alkohola ietekmē, sākuši savstarpēju konfliktu par sadzīviska rakstura pretenzijām pret mazo Justīni, jo viņi nevarējuši tikt galā ar meitenes audzināšanu un aprūpi.

Apsūdzētie, apzinoties, ka tajā brīdī kopā ar viņiem atrodas arī Justīne, kura ir mazgadīga un sava vecuma dēļ atrodas bezpalīdzības stāvoklī un nevar fiziski pretoties pret viņu vērstajām vardarbīgām darbībām, sāka uz meiteni kliegt un tīši sist pa viņas ķermeni un galvu, nodarot meitenei smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās Justīnes nāve.

Nolūkā slēpt izdarītā noziedzīgā nodarījuma pēdas meitenes līķis tika noslēpts pamestas mājas pagrabā un Valsts policija un sabiedrība tika maldināta par Justīnes pazušanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu