"VEF Rīga" Daugavpilī saglabā pārākumu pār Raplas "Avis Utilitas"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti priecājas par uzvaru Latvijas Basketbola līgas fināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils".
"VEF Rīga" basketbolisti priecājas par uzvaru Latvijas Basketbola līgas fināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils". Foto: Evija Trifanova/LETA

"VEF Rīga" svētdien Daugavpilī noslēdzošajā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīra spēlē izsēja 14 punktu pārsvaru, taču pamatlaika izskaņā nosargāja panākumu, kamēr citā spēlē pie uzvaras tika arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolisti.

"VEF Rīga" mājinieku lomā ar rezultātu 80:78 (28:19, 22:17, 11:24, 19:18) pārspēja Raplas "Avis Utilitas".

Otrās ceturtdaļas izskaņā "vefieši" bija vadībā ar +14, taču pēc puslaika pārtraukuma Raplas komanda sāka atspēlēties un jau trešās ceturtdaļas beigās pirmo reizi mačā nebija iedzinējos. Trīs sekundes līdz pamatlaika beigām "Avis Utilitas" basketbolisti tikai pie +1 (78:77), tomēr atlikušajās sekundēs "VEF Rīga" uzvaru nesošo metienu realizēja Džaizeks Lotijs.

Starp uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Lotijs, Arnaldo Toro Barea tika pie 16 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām, kamēr vēl pa 14 punktiem guva Šons Paipss un Māris Gulbis.

Viesu rindās ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Maliks Poups.

Rīdzinieki ar 24 uzvarām 30 spēlēs turnīra tabulā izcīnīja trešo vietu, bet Igaunijas klubs ar bilanci 12-18 ieņēma desmito vietu.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon ar 85:71 pārāki bija rīdzinieki.

Savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" izbraukumā ar rezultātu 80:77 (17:16, 22:19, 17:24, 24:18) uzvarēja "Keila" basketbolistus.

Valmieriešu uzvaru ar 17 punktiem sekmēja Šons Seneka Naits, kamēr vēl 12 un 11 punktus pievienoja Guntis Sīpoliņš un Kajs Hantsberijs. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kevins Džonsons, bet Kārlis Žunda izcēlās ar 18 gūtajiem punktiem.

Abas komandas jau pirms noslēdzošā pamatturnīra mača bija zaudējušas cerības spēlēt "play-off". Valmierieši ar deviņām uzvarām 30 spēlēs ieņēma 13.vietu, bet "Keila" ar bilanci 10-20 ir vietu augstāk.

Pirmajā savstarpējā LIBL mačā šosezon novembra sākumā ar 90:80 pie uzvaras tika "Keila" basketbolisti, kuri 11 dienas vēlāk bija pārāki arī Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) spēlē (97:91).

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu