Eiropas seriālu festivālā pašmāju daudzsēriju filma "Padomju džinsi" ieguvusi galveno balvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Filmas "Padomju džinsi" pirmizrāde.
Filmas "Padomju džinsi" pirmizrāde. Foto: Andrejs Strokins

Eiropas lielākajā seriālu festivālā "Series Mania" pašmāju daudzsēriju filma "Padomju džinsi" ieguvusi skatītāju balvu, savukārt galvenās lomas atveidotājs Kārlis Arnolds Avots saņēma labākā aktiera balvu, informēja seriāla pārstāvji.

Par skatītāju balvu, kas ir festivāla galvenā balva, sacentušies vairāk nekā 50 pasaules seriālu. Latvija šāda mēroga pasākumā pārstāvēta pirmo reizi.

"Balvu pasniedza festivāla direktore, savā runā uzsverot, ka seriāli ir domāti skatītājiem un skatītāju balva šajā festivālā ir vissvarīgākā. Man tas ir ļoti liels pagodinājums – iegūt pašu svarīgāko festivāla balvu," sacīja seriāla režisors Staņislavs Tokalovs.

Nacionālās kino centra vadītājas Ditas Rietumas vērtējumā, festivālā iegūtās divas balvas ir apliecinājums Latvijas kino konkurētspējai "ļoti prasīgajā tā saukto kvalitatīvo seriālu formātā".

Savukārt Avots iepriekš saņēmis labākā aktiera balvu 2022. un 2023. gada "Lielajā Kristapā", tāpat arī 2022. gadā "Vittorio Gassman" balvu kā labākais aktieris Romas kinofestivālā par Jaža lomu filmā "Janvāris".

Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām - tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi. Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpinieku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids.

Galvenās lomas seriālā atveido Avots, somu aktrise Āmu Milonofa un Igors Šelegovskis. Citus personāžus atveidos Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskis, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka un citi.

Seriāla idejas autors ir Tokalovs. Scenārija autori ir Tokalovs, Markova un Kalinovskis, režisori - Tokalovs un Kursietis. Filmas operators ir Valdis Celmiņš, mākslinieces - Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māksliniece -Liene Bite, grima māksliniece - Maija Gundare, komponists - Kārlis Auzāns, skaņu režisors - Ernests Ansons, montāžas režisors - Oskars Morozs. Seriāla producente ir Aija Bērziņa no studijas "Tasse Film".

Seriāls ieguvis 12 nacionālās kinobalvas "Lielais Kristaps" nominācijas un 3 "Lielā Kristapa" balvas, izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024" un iekļuvis seriālu festivālā "Series Mania".

Foto: Nosvinēta ilgi gaidītā seriāla "Padomju džinsi" pirmizrāde

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu