Ovečkins atzīts par NHL aizvadītās nedēļas pirmo zvaigzni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Edijs Pālens/LETA

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Toronto "Maple Leafs" centra uzbrucējam Ostonam Metjūsam, bet par trešo labāko atzīts Edmontonas "Oilers" centra uzbrucējs Konors Makdeivids.

Ovečkins aizvadītajā nedēļā NHL guva visvairāk vārtu, četros mačos atzīmējoties ar septiņiem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli. Kopš 27.janvāra Ovečkins 24 mačos guvis 18 vārtus, bet sezonā kopumā "Capitals" uzbrucējam 67 cīņās ir 26 gūti vārti un 32 rezultatīvas piespēles.

Metjūss četrās spēlēs atzīmējās ar desmit punktiem - viņam bija trīs gūti vārti un septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā Metjūss ir labākais vārtu guvējs līgā, amerikānim izceļoties ar 58 vārtiem, par astoņiem vairāk nekā tuvākajiem sekotājiem šajā rādītājā. Viņš ir arī starp līderiem citos rādītājos - trešais pārtvertajās piespēlēs (73), trešais vārtos vairākumā (15), ceturtais metienos pa vārtiem (296), astotais gūtajos punktos (92), astotais uzvaras vārtos (8), devītais metienu realizācijā (19,6%) un desmitais +/- rādītājā (+28).

Savukārt Makdeivids iepriekšējā nedēļā bija līgas rezultatīvākais spēlētājs - četrās cīņās kanādietis guva vienus vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. "Oilers" zvaigzne ir tuvu tam, lai pēc 33 gadu pārtraukuma kļūtu par pirmo hokejistu kopš Veina Grecka, kurš izcēlies ar vismaz 100 rezultatīvām piespēlēm sezonā. Viņam šosezon 67 mačos ir 91 rezultatīva piespēle un 26 gūti vārti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu