Pēc apšaudes koncertzālē Krievijas iedzīvotāji masveidā saņem piedāvājumus piedalīties citos teroraktos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Natee Meepian/Shutterstock

Krāpnieki Krievijas iedzīvotājiem masveidā sākuši sūtīt e-pastus, kuros izsaka piedāvājumus "piedalīties jaunos teroraktos" pēc asiņainās apšaudes Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall", vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "The Moscow Times". 

Tehnoloģiju kompānija "T.Hunter" norāda, ka šādas ziņas tiek sūtītas saziņas platformās "Telegram", "WhatsApp" un "Viber". Krāpnieki iedzīvotājiem par iesaisti kāda terorakta organizēšanā piedāvā 500 000 – 700 000 rubļu (4900 – 6900 eiro). 

Kompānijas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Igors Bederovs norāda, ka lielākoties piedāvājumi tiek izteikti vidusskolniekiem un studentiem. Visbiežāk ziņas tiek izsūtītas Maskavas, Sanktpēterburgas un Kazaņas pilsētā un Tulas un Smoļenskas apgabalā. 

Bederovs norāda, ka, ņemot vērā pieejas vienveidību un ziņu masveida izsūtīšanu, to mērķi varētu būt manipulēšana ar pilsoņiem un likumsargu uzmanības novēršana. 

Vienlaikus eksperts norāda, ka īsti rekrutēšanas pasākumi tiek veikti sociālajos tīklos un "Telegram". 

Piektdien bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja 137 cilvēku nāvi, no viņiem identificēti 62.

Foto: Apšaudi koncertzālē Piemaskavā sarīkojušie teroristi tiesā

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Tikmēr Kremlis ir devis norādījumus valsts un valdībai lojālajiem jeb propagandas plašsaziņas līdzekļiem uzsvērt iespējamās "Ukrainas pēdas", vēstot par teroraktu koncertzālē.

Foto: Ugunsgrēks un terora akts Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall"

Informāciju par iespējamām "ukraiņu pēdām" saistībā ar teroraktu sestdienas rītā izplatīja Krievijas Federālais drošības dienests (FSB). Tas paziņoja, ka pēc nozieguma izdarīšanas četri aizdomās turētie gatavojušies šķērsot Krievijas un Ukrainas robežu un "Ukrainas pusē uzturējuši attiecīgus kontaktus". Saskaņā ar FSB sniegto informāciju viņi tika aizturēti naktī uz sestdienu Brjanskas apgabalā ceļā uz robežu.

Jau piektdien Ukrainas Ārlietu ministrija kategoriski noraidīja Krievijas amatpersonu pēc uzbrukuma izteiktās apsūdzības par to, ka Kijiva esot saistīta ar šo teroraktu. "Šādas apsūdzības ir Kremļa plānota provokācija," uzsvēra ministrija. Arī Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka Ukraina šajā incidentā nav iesaistīta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu